10 tips voor het ultieme me-time moment.

Merk je dat je de laatste tijd zo druk bent dat tijd voor jezelf er een beetje bij inschiet? Je hebt amper tijd om adem te halen, laat staan om tijd voor jezelf te nemen. Heb je het idee dat je verzuipt in alle verantwoordelijkheden die jou dag in dag uit bezig houden? Op zo'n moment is het juist de bedoeling dat je die tijd voor jezelf pakt. In dit blog geef ik je 10 tips voor het ultieme me-time moment.

 

FOTO: Anthony Tran

 

1. LIJSTJES, HEEL VEEL LIJSTJES.

Heerlijk voor de perfectionisten onder ons (waaronder ik). Maak lijstjes om je gedachtes leeg te maken. Schrijf op wat er in je hoofd om gaat en wat je nog moet doen. Op het werk maak ik denk ik zo’n vijf to-do lijstjes op een dag. Heerlijk het gevoel om door te kunnen kruisen wat je al hebt gedaan en het dan ook echt kunnen loslaten. ( Ik vind de to-do lijstjes van de Hema altijd zo leuk!)

2. UN-PLUG.

Ik weet hoe lastig het kan zijn om even een tijdje offline te gaan. Zet je telefoon uit, leg je laptop aan de kant en ga even wat anders doen. De druk van social media is erg hoog, iedereen wil up-to-date zijn van elkaars leven. Maar hey, dit kan toch ook prima in een leuk cafeetje met een kop koffie en vrienden om je heen?

3. GA DE NATUUR IN.

Er is niets lekkerder dan even heerlijk de natuur in gaan om je hoofd leeg te maken. Luister naar de vogels, de wind en geniet van de geur van verse planten en bomen.

4. EEN LANGE WARME DOUCHE.

Douche de dag van je af, neem een warme douche (of bad, mijn favoriet). Dit is ook nog eens het ultieme moment om die ene body scrub die al een jaar in de kast staat uit te proberen. Ik heb een soort obsessie voor Rituals en pak dan ook gelijk een hele collectie van laughing buddha erbij.

5. VROUWENFILMS,MASKERTJES EN DEKENTJES.

Ik zou eerst voor punt 4 gaan en daarna is het tijd voor cozy nights. Extra lekker op een koude winterdag of een miezerige herfstdag. Kruip op de bank met een verzorgend maskertje (van bijvoorbeeld Sephora) , een zachte deken en vrouwenfilms. ( Sex and the city is zelfs na 30x keer nog leuk!)

6. EET CHOCOLADE.

Gewoon heel veel. In chocolade zit een stofje (dopamine) dat ons gelukkig maakt, maar ik denk niet dat ik je nog meer hoef te overtuigen om deze tip toe te passen toch? Chocolade tip : Caramel zeezout van Tony’s Chocolonely!

7. SLA AAN HET BAKKEN.

Wanneer is de laatste keer dat je iets lekkers hebt gebakken? En niets is toch lekkerder dan de geur (en het eten) van een vers gebakken appeltaart dat net de oven uit komt. Yummm!

8. LEES EEN BOEK.

Pak dat boek wat je al een tijdje aanstaart vanuit de boekenkast er eens bij en begin met lezen. Dit is niet alleen heel ontspannend maar zorgt ook voor een betere nachtrust.

9. PLAN JE ME-TIME IN.

Ja, om even op het plannen en de to-do lijstjes terug te komen uit tip 1 ; Plan je me-time ook in. Want laten we even heel eerlijk zijn, als we dit niet inplannen komt het er ook niets van.

10. GEEN SCHULDGEVOELENS.

Voel jij je soms ook zo schuldig als je even tijd voor jezelf neemt? ‘ Ja maar ik moet nog.. ‘. Mijn tip : laat het los. Er is niks mis met tijd voor jezelf nemen. Iedereen heeft dit nodig, dus jij ook!

 

The time to relax, is when you don’t have time for it

 

Ik denk dat het altijd belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Om te bedenken wat jíj nodig hebt om tot rust te komen en even tot jezelf te komen. Wat doe jij tijdens je me-time moment?

 

Liefs,
Centaine

 

Laat een reactie achter

Eén reactie

  1. Hey Centaine!

    Gelijk heb je! Ik ben ook erg perfectionistisch en zelfs bij het opstellen van mijn to-dolijstjes leg ik de lat vaak te hoog voor mezelf. Dus een goede tip: je plant beter wat minder dat je zeker alles gedaan krijgt en niet in tiidsnood komt! Dat voorkomt ook dat je gaat stressen omdat je teveel hooi op je vork neemt en niet alles afgewerkt krijgr dqt je had ingepland. Ik kan het belang van me-time niet genoeg benadrukken! Het brengt zowel lichamelijke als mentale voordelen met zich mee. Dit heb ik aan de levende lijve ondeevonden toen ik een dik jaar geleden volledig uitgeput onderuit ben gegaan. Sindsdien plan ok dagelijks een me-timemoment in zodra de kinderen slapen en vindt gewoon thuis plaats: een lekker warm badje, een gezichtsmasker, mijn favoriete serie bekijken, … de mogelijkheden zijn eindeloos!

    Liefs

    Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *