5 Tips om van je gang een eye-catcher te maken.

De gang... In de meeste gevallen toch wel een ondergeschoven kindje. In mijn vorige blog : 10 interieurfouten die bijna iedereen maakt , vertelde ik al dat de gang vaak verwaarloosd wordt. De gang is waar mensen je huis binnenkomen en waar anderen een eerste indruk krijgen van jouw woning en jou als persoon. In deze blog geef ik je tips om van jouw gang een echte eye-catcher te maken.

1.GEEF JE VOORDEUR EEN KLEURTJE.

 

Woningen worden vaak opgeleverd met een witte voordeur ( aan de binnenzijde). Maar met een roze of blauwe deur maak je natuurlijk veel meer indruk. Kies een kleur uit dat past bij jou als persoon en bij je interieur stijl. Vind je het uiteindelijk toch niks? Dat schilder je het gewoon weer over. Als je een lambrisering geverfd hebt op je muur, kun je dit ook laten doorlopen op je voordeur.

Bron: Evanna Lily

2. KLASSIEKE TEGELS OP DE GROND.

In veel oude huizen worden we verwelkomd met een tegelvloer (bij mijn ouders ligt er ook zo’n prachtige oude vloer in de hal). De vloer zal het eerste zijn waar naar gekeken wordt bij binnenkomst. Ga bijvoorbeeld voor een mooi zwart-wit patroon of een 70’s vibe met een wat meer oranje kleurige vloer. Heb je liever niet de gehele vloer in een tegelpatroon? Dan kun je er ook voor kiezen om al het ware een ‘rode loper’ te maken van tegeltjes in een laminaat of beton vloer.

Bron: FLOORZ

3.GRAFISCH BEHANG IN DE GANG.

Het voordeel van de gang is dat je er niet de hele dag gaat zitten, je kunt dus lekker losgaan met een mooi druk grafisch patroon zonder helemaal hysterisch te worden van alle vormen. Nog een voordeel van grafisch behang is dat het vaak de ruimte optisch vergroot. Door de meestal verticalen lijkt het plafond een stuk hoger! Fermliving en Cole And Son hebben heel mooi en bijzonder behang in de collectie.

Bron: Fermliving

4. SPIEGELS

Grote langwerpige spiegels, ronde spiegels, een spiegel galerie met hexagon. Je kan het zo gek niet bedenken. Met spiegels maak laat je de ruimte niet alleen groter ogen, het is ook nog eens ontzettend handig om je outfit te checken of om je lippenstift bij te werken voordat je de deur achter je dicht trekt.

Bron: Binti home

5. JE TRAP BEHANGEN.

Heb je er ooit aan gedacht om je trap te behangen? Verf of bekleed de traptreden met bijvoorbeeld een mooie lichte houtsoort en plaats op de tussenstukjes behangstickers. Inspiratie nodig en direct bestellen? Neem een kijkje op de website van behangfabriek, hier verkopen ze prachtige lijmvrije (!) trapstickers.

Bron: Behangfabriek
Bron: Behangfabriek

 

 

Ik hoop dat ik je nu enthousiast heb gemaakt om lekker met je gang aan de slag te gaan. Kom je er zelf toch niet helemaal uit en heb je liever een advies, of zit je met vragen? Neem gerust contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken hoe wij van jouw gang een eye-catcher kunnen maken.

 

Liefs,

Centaine

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. Voor mijn nauwe halletje heb ik behang met Escher-motief op de kop getikt. Het spreekt voor zich dat dit wonderen doet met de optiek. Ik heb het wel laten hangen want zo handig ben ik met motiefbehang ook weer niet. Ik wil nu nog op een of andere manier de trap erbij integreren.

    1. Wat gaaf Natalie! Wat voor kleur heeft het behang en hoe is de huidige staat van de trap? Misschien een idee om de trap een kleur te geven vanuit het behang (gewaagd, maar onwijs tof!!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *