Casa Ciao – Italië

Een aantal weken geleden plaatste ik het blog CentaineCreations Goes European, waarin ik vertelde dat een droom van mij uitkomt, ik mag namelijk een gastenverblijf in Italië inrichten. In deze blog geef ik Anneke een podium om haar verhaal te doen, want geloof mij... dit is een mooi verhaal!

 

OVER ANNEKE

Anneke is een vrouw met een grote passie en liefde voor Italië. Voor haar voelt Italië als thuiskomen. Al jaren had ze de grote wens om in Italië te leven. Maar ze verzamelde allerlei redenen, excuses en argumenten om maar niet te luisteren naar haar grote wens, emigreren naar Italië. Tot dat in 2013 haar vader geheel onverwachts overleed. Vanaf dat moment veranderde er iets in haar en besloot ze om gehoor te geven aan haar grote wens. In 2015 hakte ze de knoop door, ze verkocht haar huis, zei haar baan op en plande haar vertrek naar het mooie Italië.

WAAR HET AVONTUUR BEGON.

In 2016 is Anneke in Florence gaan wonen, nam ze Italiaanse lessen en had ze verschillende korte banen. Ze wist het zeker, hier wil ik leven! Omdat het haar niet lukte om een vaste baan te vinden moest ze noodgedwongen terug naar Nederland. Maar met als doel om een nieuw plan te maken en terug te gaan naar haar thuis, Italië.

CASA CIAO BELLA

”Nadenkend, pratend met mijn vrienden, onderzoeken wat ik wil, kom ik uit bij het opzetten van een gastenverblijf, met een betekenis. Een gastenverblijf voor alleenreizenden vrouwen” Aldus Anneke. Zelf reist ze al jaren alleen en vind het overdag heerlijk, geen programma, doen waar ze zin in heeft, toeren door het prachtige landschap, genieten van de cultuur en genieten van het heerlijke eten en de lekkere wijnen. La dolce vita! Maar zoals ze zelf omschrijft : ” De avonden zijn wel een dingetje. Ik mis dan, tijdens het avondeten de gezelligheid, het delen en nieuwe mensen ontmoeten”. Dat is dan ook de bron van waaruit haar gastenverblijf Casa Ciao Bella is ontstaan. Het moet voelen alsof je bij een vriendin logeert. Overdag lekker je eigen ding doen en een paar keer per week ’s avonds samen eten met Anneke en de andere gasten.

 

In maart komt er een parel van een locatie op mijn pad, kippenvel krijg ik als ik de villa voor het eerst bezoek, ik hoor het gelach van mijn gasten en ruik het eten! En vanaf 1 mei woon ik in deze mooie villa op een prachtplek in Le Marche.

 

Haar oorspronkelijke planning was om eind dit jaar een potentieel pand op het oog te hebben, maar het is nu anders gelopen. Dit jaar is iedereen welkom in Casa Ciao! Ondertussen werkt Anneke verder aan het neerzetten van haar gastenverblijf Casa Ciao Bella en zal in 2020 Casa Ciao! , Casa ciao bella! worden, hét gastenverblijf voor alleenreizende vrouwen.

Wil je dit mooie verblijf boeken of contact opnemen met Anneke? Je kunt haar mailen naar casaciaocarassai@gmail.com.

 

Foto : booking.com

In september vlieg ik deze kant op om interieuradvies te geven. Hierover las je al meer in het blog CentaineCreations Goes European.

 

 

Geschreven door
More from Centaine

Interieurontwerp Soest

Interieurontwerp Soest. CentaineCreations mocht de bewoners van deze woning helpen met een...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *