Complete makeover appartement op Sicilië.

 

HUIDIGE STAAT

Een appartement op de tweede verdieping aan een drukke straat in Catania,Sicilië. Een groot oppervlakte dat opgedeeld is in verschillende kleinere ruimtes. De slaapkamers zijn in vergelijking tot de rest van het huis veelste groot. Ook beschikt het appartement over veel ‘nutteloze’ hoekjes, om bij de entree al te beginnen. De ramen en balkondeuren beginnen te rotten en zijn niet voorzien van dubbelglas. Deze zijn aan vervanging toe, dit zal ook worden meegenomen tijdens het realiseren van het nieuwe ontwerp.

WENS
Een open leefruimte, een kantoortje met slaapmogelijkheid en twee slaapkamers. De bewoners hebben de voorkeur voor een open ruimte met keuken en woonkamer samengevoegd. Ook zou de keuken afgesloten moeten kunnen worden i.v.m geur. De nutteloze ruimte zo goed mogelijk benutten in het nieuwe ontwerp.

STIJL
Modern interieur met een touch Scandinavisch. Focus ligt op het interieur architectuur, de bewoners kunnen zo hun eigen draai aan het interieur geven.

UITVOERING
Een prachtig appartement met veel licht en open ruimtes. De ruime entree beschikt nu over een inloopkast. Hierna volgt een studio dat is voorzien van een glazen schuifpaneel. De ruimte kan gebruikt worden als kantoor maar ook als eventuele logeerkamer. Hier tegenover bevind zich een badkamer voor gasten en toegang tot de wasruimte. De gang heeft een lange wandkast gekregen waardoor de hele woning 1 geheel vormt. De keuken is te bereiken via de gang of via de open leefruimte. De glazen wandpanelen die te zien zijn in het gehele ontwerp kunnen elektronisch geopend worden. Het appartement beschikt ook over 2 slaapkamers die zijn doorgevoerd in dezelfde stijl. De hele woning is voorzien van nieuwe ramen en balkondeuren, dit om de warmte in de zomer buiten te houden en in de winter de warmte binnen te houden. Ook houden we hierdoor de energie kosten voor de woning lager. In de slider bovenaan de pagina kun je de renders bekijken voor het nieuwe plan.

 

Ik heb de renders en het materialen bord van dit ontwerp mogen verzorgen tijdens mijn stage bij SebastianoAdragnaArchitetti.