DIY Trendy wandkleed

Je hebt ze hoogstwaarschijnlijk al veel voorbij zien komen de afgelopen tijd: de wandhangers. Je hebt ze gevlochten, geknopen of op een bohemian style zoals deze. Wil je in een uurtje een wandkleed maken? Lees dan snel verder, dan leg ik je in deze blog uit hoe.

 

WAT HEB JE NODIG:

– Schaar

– Wol (ik was in totaal 12,- kwijt bij Singer Kreatief)

– Houten stok (1,20  bij de Gamma)

 

STAP 1.

Ik begon met het uitzoeken van de juiste kleuren en soorten wol. Dit duurde best wel lang aangezien (ik moeilijk een besluit kan maken en) er zo onwijs veel keus is in soorten en kleuren. Ik besloot om bij de natuurlijke tinten te blijven. Nadat je alle materialen in huis hebt, ga je bekijken welke kleuren je in welke volgorde wilt hebben. En dan beginnen maar!

 

STAP 2.

Pak een touwtje dat 2x zo lang is als je uiteindelijke wandtapijt, vouw deze dubbel zodat er een lusje ontstaat. Haal de 2 losse uiteinden door de lus heen zodat hij vast blijft zitten aan het stokje. Herhaal dit met de wol die jij gebruikt voor je wandhanger in de volgorde die jij wilt.

STAP 3.

Trek precies in het midden van je wandhanger een scheiding en knip dan vanaf de buitenkant naar binnen toe zodat er een ‘hap’ ontstaat. Herhaal dit aan de andere kant.

STAP 4.

Zaag de stok af op het juiste formaat en maak touwtjes vast aan het uiteinde van het wandkleed. Zoek een leuk plekje op in huis of op kantoor en je kunt lekker pronken met je zelfgemaakte, hippe accessoire.

 

Liefs, Centaine

Geschreven door
More from Centaine

Casa Ciao Bella in Italië – for women only

Het is alweer een halfjaar geleden dat ik in Italië was voor...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *