Een interieur creëren passend bij de wensen van jou en je partner.

Gaat je partner alweer diep zuchten zodra jij dat super leuke nieuwe accessoire in huis haalt? Of heb je inmiddels een allergie gekregen voor woonwinkelen met je partner? Zitten jullie met je handen in het haar omdat jullie niet meer weten hoe je het huis ook echt jullie huis maakt? Misschien helpen onderstaande tips jou!

 

VREDE SLUITEN.

Oke, ga rustig aan tafel zitten en pak pen en papier. Schrijf beide op waar je nou echt gelukkig van zou worden in huis. Geef elkaar de tijd en schrijf alles op wat in je op komt. Bijvoorbeeld dat fijne werkplekje in de woonkamer, een hoekje voor de kinderen, een fotowand of zo’n heerlijke hoekbank. Daarna pak je een nieuw papiertje en schrijf je op wat jullie beide hebben aangegeven te willen in huis. Weeg dan de andere opties af. Wil je partner liever geen donker grijze muur maar juist een witte? Pitch dan aan elkaar je voorstel ,beargumenteer je keuzes (en houd het hoofd koel 😉).

KNIPPEN EN PLAKKEN.

Neem het lijstje met gezamenlijke woorden voor jullie, en maak hier een moodboard bij.

Wat je nodig hebt:

  • 2 x een groot foamboard of stevig papier (a3)
  • stapel woontijdschriften
  • schaar
  • lijm

Zoek in het tijdschrift inspirerende beelden. Alles wat je mooi vind knip je uit en plak je op je moodboard van die roze stoel tot aan het fel blauwe tapijt met dat zwarte tafeltje. Wanneer jullie alles opgeplakt hebben kijken jullie naar het resultaat. Zien jullie overeenkomsten? (zelfde kleur, veel ronde vormen of juist strak, of beide meubels op pootjes) Probeer zoveel mogelijk overeenkomsten te zoeken en schrijf dit op papier en zoek hier samen de juiste afbeeldingen bij. Zo hebben jullie uiteindelijk een gezamenlijk moodboard. Dit wordt de basis van jullie nieuwe interieur.

PINTEREST

Je kunt ook zoeken op de woorden die jullie uiteindelijk samen ontdekt hebt. bijvoorbeeld : interieur ronde vormen. Kijk wat voor plaatjes je tegenkomt en maak een gezamenlijk bord aan voor alle inspiratie. Vaak wanneer je op het plaatje klikt kom je op de website, wie weet vind je zo je nieuwe eettafel wel!

SHOPPEN

Ga nu samen naar de woonwinkel met jullie lijstje met ‘kernwoorden’. En zoek de meubels die passen bij jullie kernwoorden. Zijn jullie het al eens over een kleurtint? Worden het warme of juist koude tinten op de muur? Geen idee of je nou een koele of warme kleur moet kiezen? Lees dan ook de blog over daglicht in je interieur, misschien dat je dat al een richting op stuurt.

 

NOG STEEDS MET JE HANDEN IN HET HAAR?

Of gewoon geen zin om eraan te beginnen? Schakel dan mijn hulp in, ik neem het graag uit handen om zo een ontwerp te maken waar jullie beide gelukkig van worden. Neem contact met mij op voor meer informatie of om een intake gesprek aan te vragen.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *