Een terugblik op mijn 2018.

Het is alweer de laatste vrijdag van het jaar. Ligt het aan mij of lijkt 2018 nog maar net begonnen? Net als vorig jaar geef ik ook dit jaar weer een persoonlijke terugblik! Wat waren mijn doelen voor afgelopen jaar, wat waren de hoogte punten en wat zijn mijn doelen voor het volgende jaar? In deze persoonlijke blog deel ik het allemaal met jullie.

 

WAT WAREN MIJN DOELEN VOOR 2018?

Vorig jaar schreef ik dat ik door mijn reizen inzicht heb gekregen in wat ik wil in de toekomst. Ik zal mij veel gaan focussen op de groei van CentaineCreations. Ik blijf leren, door middel van cursussen, beursbezoeken en natuurlijk van collega’s om mij heen. Het belangrijkste voornemen dat ik had voor 2018 was dat ik niet te streng moest zijn voor mezelf. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat voornemen waarschijnlijk weer lekker meeneem naar 2019. Aard van het beestje he?

IK WOON WEER IN NEDERLAND, EN NU BLIJF IK.

In januari ben ik terug gevlogen naar Nederland na mijn halfjaar op Sicilië met een rugzak vol met leermomenten en herinneringen. Na twee keer een  in het buitenland te hebben gewoond waardeer ik Nederland des te meer. De reizen die ik heb gemaakt waren natuurlijk fantastisch en onvergetelijk! Maar ik was er ook weer aan toe om in Nederland mijn leven op te bouwen omringd met familie en vrienden. Maar, ik zal zeker blijven reizen in mijn vrije tijd!

AFGESTUDEERD

In februari begonnen de eindexamens. Nachten lang doorwerken, wallen tot aan mijn enkels, te weinig tijd en huilen zodra ik mijn pen liet vallen (ja ik was echt oververmoeid haha..). Maar op alle examenstress na, waar vele zich vast in zullen herkennen, was het een ontzettend leuke tijd! De eerste tien weken ben ik vooral bezig geweest met het opzetten van mijn eigen bedrijf, CentaineCreations. Ik had zo alle tijd om mij te verdiepen in verschillende zaken en hulp te vragen wanneer nodig. De andere weken ben ik bezig geweest met mijn examenontwerp voor een prachtige woning in Nieuwleusen. In juli mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Ik ben natuurlijk niet uitgeleerd, elke dag leer ik weer nieuwe dingen bij.

CIBAP TALENT AWARD / EXPOSITIE IN MUSEUM DE FUNDATIE

Begin juni ontving ik een mail waarin stond dat ik genomineerd was door docenten van het Cibap voor de titel Cibap talent 2018. Verbaasd dat ik was, ik wist namelijk niet eens dat zoiets bestond. Het harde werken van de afgelopen 4 jaar werd beloond met deze prachtige nominatie. Samen met de andere genomineerden studenten mochten we ons werk gedurende drie weken ( van 5 juli tot 22juli) exposeren in Museum de Fundatie in Zwolle. Op 6 juli was de uitreiking van de Awards. Met knikkende knieën , of zeg maar gerust spaghetti benen, stond ik op het podium voor de uitslag. Ik voel mij vereerd dat ik mijzelf Cibap Talent 2018 mag noemen. Dit heeft mij een grote boost gegeven in mijn zelfvertrouwen.

IN DE MEDIA

Nadat ik te horen had gekregen dat ik Cibap talent was geworden werden er verschillende interviews afgelegd en zag ik mijzelf bijvoorbeeld voorbij komen op Epernet.nl , Veluweland , in De Schaapskooi en in De Stentor. Schreef Mylène Bouwman een blog over mij op destudentondernemers.nl . Ook was ik te horen op radio 794 tijdens de infomix op dinsdag. Wil je alle interviews lezen of het radio fragment terug luisteren, kijk dan onder het kopje In de media.

EINDELIJK INGESCHREVEN BIJ DE KVK

Op 5 september heb ik eindelijk de moed bij elkaar geraapt om mijzelf in te schrijven bij de KVK. Want ja, ik ben iemand die eerst alles wil uitzoeken voordat ik zo’n stap neem. Maar wat ben ik blij dat ik uiteindelijk heb besloten mij gewoon in te schrijven. Want wat is er al veel moois gebeurd! Volgend jaar ga ik mij nog meer focussen op netwerken en marketing en wil ik meer verdieping zoeken.

KLEINE REISJES

In September ben ik een weekendje met Esther naar Maastricht geweest en verbleven wij in een onwijs leuk hotel! En eind november vertrokken wij samen voor vier dagen naar Londen om alvast in de kerst stemming te komen. Heerlijk om af en toe van die kleine reisjes te maken.

Maastricht

Londen

GASTLES GEVEN

Op 13 december mocht ik een gastles verzorgen op mijn oude school, Cibap. Het was de eerste keer dat ik zoiets deed, dus ik vond het spannend maar bovenal erg leuk! Ik kwam vertellen over ondernemen. Hoe is het om je eigen bedrijf te hebben? Waar loop je tegenaan? Hoe bepaal je je doelgroep? Wat is je USP? Ik beantwoorde nog vele andere vragen en gaf verschillende tips. Het was leuk om weer even terug te zijn en om mijn ervaringen met andere te delen! In het voorjaar van 2o19 zal ik opnieuw een masterclass geven aan een nieuwe groep gemotiveerde ondernemers!

MIJN EERSTE AUTO

whaaaa! Ja echt, ik heb mijn eerste auto gekocht! Na heel veel twijfelen ( ja want hey, Centaine en keuzes maken..) heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en een metallic kleurige Kia Picanto gekocht. In het nieuwe jaar word mijn logo op de auto gezet door Recover uit Apeldoorn. Dus vanaf dan kunnen jullie mij herkennen op de weg!

DOELEN VOOR 2019

Ik kan jullie alvast een tip geven over wat jullie te wachten staat in het begin van het nieuwe jaar. Samen met haar en make-up artist Fernanda Kipp en fotografe Anouk Strijbos ben ik bezig met het organiseren van een lifestyle shoot, welke in het begin van het nieuwe jaar zal plaatsvinden! Verder hoop ik nog meer mensen blij te maken met hun nieuwe interieur en heel veel andere jonge ondernemers te motiveren en inspireren!

 

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2019 toe!

 

Liefs,

Centaine

 

 

 

 

Geschreven door
More from Centaine

Interieurontwerp Apeldoorn Totaaladvies

Interieurontwerp Apeldoorn. CentaineCreations mocht de bewoners van deze woning helpen met een...
Lees meer

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *