Weekendje Noordwijk aan zee

Mag het weekend op repeat?

 

In 2,5 uur van het platteland naar de Noordzee. Op vrijdag ochtend vertrok ik samen met mijn vriend naar het westen van Nederland. Op naar een lekker weekendje uitwaaien aan zee.

 

DAY 1 – Noordwijk

Rond een uur of 12.00 kwamen mijn vriend en ik aan in Noordwijk bij ons verblijf. Ons verblijf huurde wij via Airbnb. We huurde Jean’s Chalet, dit was een heerlijk schoon/netjes strandhuisje op 5 min loopafstand van de zee. Het strandhuisje was van alles voorzien ; een eigen ingang, keuken, badkamer, slaapvide en woonkamer. Nadat we onze draai hadden gevonden in het strandhuisje ( dit was al erg snel ) zijn we direct het kleine, maar gezellige dorpje van Noordwijk gaan verkennen.

Wat een leuke winkeltjes heeft Noordwijk!

Winkels

Je ziet veel concept stores, winkeltjes die gedeeltes in de winkel verhuren aan kleinere merken. Zo was mijn lievelings winkeltje in Noordwijk Poush. Ik zou dit hele winkeltje wel leeg willen kopen. Poush conceptstore bevind zich aan de hoofdstraat van Noordwijk.  In dezelfde hoofdstraat bevind zich ook een supermarkt, hier hebben wij boodschappen gedaan voor de volgende ochtend. Nadat alle boodschappen gedaan waren zijn we terug gegaan naar het appartement en hebben we ons klaargemaakt om uit eten te gaan. Voordat we aan tafel schoven om ons rond te eten aan de heerlijke sushi van HiroMina, zijn we nog een oud klooster ingegaan die is omgebouwd tot een woonwinkel. Het gebouw zelf is al een hele beleving & dan is het ook nog is ingericht met prachtige meubels.

Nadat we ons helemaal rond hadden gegeten aan de sushi hebben we ons wat warmer aangekleed en hebben we genoten van de zonsondergang vanaf het strand met een flesje wijn.  Wat is het toch heerlijk om zo dicht bij het water te zijn, het zand tussen je tenen, een koel windje dat door je haren gaat ( het zand wat tussen je tanden gaat zitten na een te harde windvlaag )  en de enorme rustige energie die zich bevind aan het water.

 

DAY 2 – Leiden

Nadat wij wakker werden na een nacht lekker slapen  in ons strandhuisje zijn we met een positief gevoel uit bed gesprongen ( mijn vriend wat meer als ik ) om een stukje te gaan hardlopen. Rond een uurtje of 8.00 renden we door de duinen, het was nog lekker rustig en het weer was erg goed! Terug zijn we via het water gegaan. Heerlijk om het water tegen je oververhitte lichaam te voelen klotsen.

Terug in het strandhuisje hebben we pannenkoeken gebakken ( het mag want we hebben gesport ! ) Nadat we alle verloren  calorieën er weer bijgegeten hadden zijn we ons gaan klaarmaken voor een dagje Leiden. Omdat mijn vriend er al achter is dat ik niet te genieten ben zonder mijn kopje koffie in de ochtend, hebben we op het terrasje voor het strandhuisje koffie gedronken. Vanaf de bushalte voor het strandhuisje is het ongeveer 20 min met de bus naar Leiden centraal. Een prima afstand dus!

Eenmaal in Leiden zijn we eerst ergens wat gaan drinken, verder hebben wij Leiden per voet verkend.

Het leuke is dat Leiden heel veel doet denken aan Amsterdam, alleen is Leiden veel rustiger.

Ik zelf houd helemaal niet van al die drukte op mij heen en genoot dus volop van de rust in deze prachtige stad.

Hortus Botanicus

We waren er beide wel over uit dat we naar Hortus Botanicus wilden in Leiden.  De entreeprijzen van hortus botanicus zijn 7,50 per persoon. Maar met een HBO studentenkaart kan je al naar binnen voor maar 2,- en met een CJP pas kan je naar binnen voor 3,- ( ja komt de CJP pas toch nog is van pas ). Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland.  De tuin is aangelegd in 1590. Het is steeds wat meer uitgebouwd en is nu het groene hart van Leiden. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa, en introduceerde Philipp Franz von Siebold ongeveer 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan en China. Studenten en onderzoekers van over de hele wereld komen bij de Hortus Botanicus om onderzoek te doen naar verschillende planten.

Nadat we hebben genoten van de mooie planten bij de botanische tuin zijn we gaan lunchen bij Happytosti. Ook zeker een aanrader, hmm wat was dat lekker! De rest van de middag zijn we van winkel naar winkel gehopt, hebben we genoten van een rondvaart door de grachten van Leiden en hebben we de geslaagde dag afgesloten bij Stadscafe van der Werff.

DAY 3 – ik wil niet naar huis

Na een nacht super vast te hebben geslapen was het dan toch echt tijd om onze koffers weer in te pakken.

Ik heb denk ik wel 10 x geroepen dat ik aan Zee wil gaan wonen.

Wat een enorme rust heeft dit weekend mij gegeven. Nadat we alle spullen hadden ingepakt en de sleutel hadden ingeleverd zijn we naar het strand gegaan en hebben we bij een strandtent genoten van koffie met appelgebak. Hierna zijn we nog een stuk langs de zee gaan lopen en hebben we genoten van de prachtige omgeving. We scoorden nog wat leuke spullen in de winkeltjes van Noordwijk. En zijn hierna via Leiden, met een tussenstop op Schiphol, teruggereisd naar het Oosten van het land.

ENJOY THE LITLLE THINGS 

Dit weekend gaf mij weer een reminder dat je echt mag genieten van de kleine dingen in het leven en dit ook mag vieren. Juist de kleine gebaren dit weekend, maakte ons weekendje weg zo onvergetelijk.

Dat de mogelijkheid er is om in 2,5 uur aan de prachtige Noordzee te staan is natuurlijk al een gegeven.

‘ S ochtends door de duinen rennen , genieten van een kopje koffie met uitzicht op zee, het zand wat je tussen je tenen voelt, een wijntje lostrekken na een geslaagde dag, proosten op de goede dingen die de dag je heeft gebracht. Je zal ook merken dat wanneer je gaat stilstaan bij deze kleine mooie momenten er een positieve energie over je heen zal stromen. Sta elke dag even stil bij de geluk momentjes van je dag.

 

Liefs, Centaine
Geschreven door
More from Centaine

Interieurontwerp Apeldoorn Totaaladvies

Interieurontwerp Apeldoorn. CentaineCreations mocht de bewoners van deze woning helpen met een...
Lees meer

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *