Feng Shui wonen

bench-accounting-49909

FabianGems & CentaineCreations gaan samenwerken!

Samen met Jantine Coehoorn van FabianGems zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw concept. Hoe het nieuwe concept er precies uit gaat zien blijft een verrassing maar het zal te maken hebben met Feng Shui

 

 Foto: Bench Accounting

Begrijp jij niet waarom jij je op sommige plekken heel goed voelt en op andere plekken helemaal niet? Dit heeft te maken met de energiestroom in je woning. Feng Shui wonen is gemakkelijker dan je denkt, duurzaam en betaalbaar. FabianGems en CentaineCreations willen jou dan ook graag helpen om het beste uit je woning of kantoor te halen, zodat jij je weer fijn voelt in je omgeving.

In deze blog zal ik alvast een paar tips geven om direct mee aan de slag te gaan. De tips hieronder zijn makkelijk toe te passen en hebben al een groot effect. Geef je het liever uit handen of wil je een uitgebreid advies, CentaineCreations en FabianGems kunnen je hierbij verder helpen. Laat gerust een bericht achter en wij gaan graag met je om tafel.

Tip 1 –  De entree

Één van de belangrijkste Feng Shui aandachtspunten voor je huis is de entree. De entree is de plek waar de energie je huis binnenkomt. Ook is de entree de eerste kennismaking van anderen met jouw huis. De voordeur en de hal zullen ook direct de eerste indruk geven aan bezoekers, hier wordt je gevoel/energie bepaald.  Zorg er voor dat deze ruimte licht en opgeruimd is, style het af met planten  om de lucht fris te houden en laat de voordeur zichtbaar en vrij. Plaats geen spiegels tegenover de voordeur, dit zal de positieve energie die binnenkomt direct weer naar buiten sturen.

Tip 2 – Frisse lucht

Verse ‘chi’, ofwel frisse energie of frisse lucht, betekent positieve energie. En positieve energie zorgt voor nieuwe mogelijkheden, gezondheid en plezier. Open iedere ochtend je ramen, zodat de positieve energie naar binnen kan en goed kan circuleren, slapen met de ramen open verbetert ook de nachtrust. Ook planten, de juiste verlichting en lekkere geuren helpen om de positieve energie te versterken. Ik zeg op naar de bloemist en haal wat mooie bloemen in huis! CentaineCreations werkt met Scents om een huis en werkplek fris te laten ruiken.

Tip 3 – Kleur in huis

Kleur is een krachtige manier om energie te activeren. Wanneer jij de kleur van een ruimte veranderd, pas je je eigen persoonlijkheid toe op de muur, het oogt anders en voelt anders aan. Het helpt om in ruimtes op het zuiden voor een wat koelere kleur te kiezen en in ruimtes op het noorden juist voor een warmere kleur. Zo zorg je voor een betere yin/yang balans.

Tip 4 – Feng Shui en spiegels

Over spiegels is veel geschreven in Feng Shui. Ze worden gebruikt om de energie ‘af te leiden’ en hebben een belangrijke invloed op de energie in een kamer. Wanneer je bijvoorbeeld spiegels in je slaapkamer gebruikt, dan zorgt dat voor een minder rustige slaap, omdat de energie daar continu wordt geactiveerd.

Tip 5 – Feng Shui in de slaapkamer

Last van onrustig slapen? Hoor je jouw kinderen over nachtmerries? Dit kan te maken hebben met de indeling van je slaapkamer. Plaats je bed altijd tegen de muur tegenover je deuropening, zo houd je overzicht over de deur en voel je je veiliger. Plaats identieke nachtkastjes en lampen aan beide kanten van het bed. Een bed op poten zorgt voor een betere energie stroming. Plaats zo min mogelijk elektrische apparatuur in je slaapkamer, dit verstoort je nachtrust. Heb je toch echt een digitale wekker of je mobiele telefoon nodig? Plaats deze dan tenminste 1 meter bij je hoofd vandaan. Een tv kun je verbergen in een kast tegenover je bed.

Tip 6 – Ruim regelmatig op 

Energie wil graag vrij kunnen stromen. Wanneer je ruimte vol staat met spullen die je niet vaak verplaatst of gebruikt, kan de energie blijven hangen op een bepaalde plek. En vastzittende energie kan zorgen voor het gevoel dat je ook in je leven vastzit en niet vooruit komt.  Als de energie (Chi) niet goed kan circuleren in en om je huis, kun je je moe, gedemotiveerd en down gaan voelen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig je huis en werkplek opruimt, zodat je letterlijk en figuurlijk ruimte maakt voor nieuwe kansen in je leven.
 

Wil jij meer weten over Feng Shui?

Volg ons dan online om up-to-date te blijven. Wij werken ondertussen verder aan ons nieuwe concept en kunnen niet wachten om je straks weer fijn te laten voelen in jouw omgeving.

FabianGems: www.fabiangems.nl

CentaineCreations: www.centainecreations.nl

 

Liefs,
CentaineCreations

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *