Gezonder wonen: Planten in je huis voor meer sfeer en een vermindering van stress.

Planten zijn niet alleen een echte musthave voor in je huis, planten zorgen ook voor een vermindering van stress en zijn luchtverzuiverend. Steeds meer mensen wonen in de stad of gaan vanuit huis werken. Één van de trends van 2018 is dan ook om je huis zo in te richten dat het je fysieke én mentale gezondheid bevordert. In deze blog geef ik je meerdere redenen om nog meer planten in huis te nemen.

 

 

PLANTEN ZUIVEREN DE LUCHT.

Dat planten de lucht zuiveren is geen nieuws meer, ze filteren schadelijke chemicaliën en reguleren de luchtvochtigheid. Omdat de meeste mensen niet tussen het groen wonen, is het dus heel belangrijk om groen in huis te nemen. In principe zuiveren alle planten de lucht, alleen doet de ene het beter dan de andere. Bijvoorbeeld de planten van Ogreen Clean machine. De planten zijn er in verschillende modellen en 1 plant kan al tot 67m2 lucht zuiveren.

Bron: Lotjedotje

VERMINDERING VAN STRESS EN HOGER CONCENTRATIEVERMOGEN.

De kleur groen gebruik ik veel in interieurontwerpen en dan voornamelijk in werkplekken. De kleur groen straalt rust uit. Je hebt vast wel gemerkt dat wanneer je door het bos wandelt je je ontspannen voelt (oké, tenzij je van die killende vorst hebt zoals twee weken terug). Naast dat planten de lucht zuiveren zou het ook voor vermindering van stress zorgen en zou je concentratievermogen hoger zijn. Ideaal dus voor op je werkplek!

 

PLANTEN ZIJN DE BESTE ACCESSOIRES.

Planten geven sfeer aan je woning. De beste accessoires dus wanneer je niet houdt van – zoals mijn vader het zegt- al die prulletjes. Wanneer je van een basic interieur houdt, kun je planten toevoegen om toch dat ene extra accent aan de ruimte te geven en samenhang te creëren.  Een trend in 2018 is het gebruiken van veel patronen en kleuren. Planten doen hier ontzettend goed aan mee met een van de grootste trends dit jaar: planten met een patroon. Heel Pinterest en Instagram staan vol met prachtige voorbeelden.

 

Bron: Lotte Wullems

 

 

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *