Hoe verwerk je hout in je interieur? Wij geven tips!

Een van de meest gebruikte materialen in het interieur is hout. Niet gek natuurlijk, want hout komt in vele verschillende soorten, kleuren, vormen en maten. Het is veelzijdig en ook nog eens eenvoudig te bewerken. Ook is hout goed te combineren met andere materialen en kleuren! Wil je nou een wit, zwart of rood interieur, het past er allemaal bij!


 

 

We zien hout in elke woonstijl terugkomen. In een natuurlijk interieur mag hout natuurlijk niet ontbreken, maar ook in de Scandinavische woonstijl zien we hout vaak terugkomen. Bij een industrieel interieur wordt veel hout gebruikt om wat meer warmte te geven tussen de rauwe en robuuste materialen als staal en beton.

Je kunt hout subtiel in je interieur laten terugkomen door middel van details of het groots aanpakken door verschillende houten meubels. Wij geven je 4 mogelijke manieren waarop je hout mooi kunt toevoegen in je interieur.

1. HOUTEN VLOEREN

Met een houten vloer zorgt je direct voor een warme sfeer in huis. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en warmtes, maar ook voor verschillende patronen, zoals een visgraatpatroon of mozaïek. De vloer is een belangrijk element wat de toon zet voor de invulling van de rest van je interieur.  Een lichte vloer is altijd een goede keus, omdat dit zorgt voor meer licht en openheid waardoor je kamer ook sneller ruimtelijker zal ogen.

 

2. HOUTEN ELEMENTEN IN JE INTERIEUR

Heeft je huis houten steunbalken of pilaren? Dan heb je geluk! Ze mogen gezien worden! Je kunt ze een kleur geven die past bij je interieur. Je kunt ook een houten massieve houten schuifdeur toevoegen in je interieur. Tevens een mooie eyecatcher.

Ook houten meubels zijn uiteraard niet weg te denken. Je kunt verschillende houtsoorten combineren, maar zorg wel voor een samenhang. Wanneer de gecombineerde houtsoorten toch niet het gewenste resultaat geven, kun je ze nog wit verven! Hout komt goed tot zijn recht in een wit interieur, en ook wit hout combineer je dus goed met andere natuurlijke houttinten.
Wil je graag een houten tafel, maar heb je ook al een houten vloer dat niet matched? Dan is dit heel makkelijk op te lossen door een kleed op de vloer te leggen. Dit geef je kamer een mooie twist.

Echter kan hout wel wat lastiger te onderhouden zijn. Hier kun je tips lezen voor het onderhouden van je houten meubels.
Ook kun je makkelijk zelf aan de slag met hout! Wil je weten hoe? In dit artikel kun je enkele tips lezen voor DIY meubels maken met hout.

3. HOUTEN MUUR

Maak een mooi statement in huis met een houten muur! Dit geeft je kamer een bijzondere uitstraling. Je hoeft daarbij geen houten muur te gaan bouwen, maar je kunt ook op andere manieren makkelijk een houten muur uitstraling geven. Gebruik wandplaten of plakhout. Of ga voor een behang met een houtpatroon.

4. SUBTIEL HOUT IN JE INTERIEUR

Wil je liever op een subtiele manier hout toevoegen in je interieur? Doe dit dan met accessoires! Denk aan houten kandelaars, houten schalen, kapstokken, fotolijstje, noem maar op.
Ook is hout mooi te combineren met andere materialen als bamboe en kurk. Door af te wisselen met materialen creëer je een speels effect.

 

 

Op welke manieren verwerk jij hout in je interieur? Deel het met ons in een reactie hieronder!

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *