I’m in a California state of mind | Woontrend 2017

I’m in a California state of mind.

Het is jullie niet  ontgaan: de roze flamingo in elk huis, palmboom print op de muur, oh en vergeet de ananas niet! California, de zon schijnt er dagelijks en de rijen palmbomen brengen je meteen in de vakantie mood, ja deze zomer brengen wij massaal die positieve California vibe in huis. In deze blog vertel ik hoe je de trend, California Dreams, kunt toepassen.

 Een roze flamingo in elk huis

Het algemeen dagblad vermelde eerder al ‘ een roze flamingo in elk huis‘ (ook in het zwembad is hij niet te ontbreken deze zomer). Niet zo gek, want deze slanke vogel heeft een tropische vibe. Overal waar je kijkt zie je de roze flamingo, op t-shirts, sokken, telefoon hoesjes, lampjes, bekers, posters, in zwembaden en ga zo maar door. De Flamingo trend is een greep uit een nog grotere trend van deze zomer; California Dreams!

 

Mix and Match met lef.

Het leuke aan deze zomerse trend ; alles kan en mag! Durf over de top te gaan met bijna regenboog (neon) kleuren, palmbladeren, vintage jaren 60/70 meubels, bamboe en alle soorten tropische bloemen.

 

Haal je vintage platenspeler maar van zolder.


De verschillende zachte retro kleuren geven een perfect contrast samen, door dit sterke contrast in kleuren springt elk voorwerp er extra uit. Ik geef toe dat je flink wat lef moet verzamelen wil je deze style toepassen in je woonkamer. Net iets te heftig voor je? Houd de basis van je interieur basic en voeg neonkleuren, verschillende accessoires en planten toe als eye-catcher. Spreekt het beroemde palmboom behang jou aan? Maar weet je niet of je dat over een paar dagen nog steeds zo’n ‘geweldig idee’ vind? Pak een MDF plaat (houten plaat) en bekleed het met jouw favoriete behang. Vind je het dan niks of is er een nieuwe trend die jou aanspreekt? Dan behang je de plaat gewoon weer over.

Maar waar vind ik deze producten?

Het merk Smeg heeft verschillende prachtige California Retro producten in het assortiment die je goed zou kunnen combineren met moderne elementen in jouw interieur. Anki van Zilverblauw heeft ook een kleurrijk interieur met producten uit het Smeg assortiment. Ook staan Fonq ,LOODS5 en vtwonen net zoals vele andere woonshops vol met producten die je kunt toepassen op deze trend.

Trouwen in Califo… uhm Nederland.

Ga je binnenkort trouwen en wil je een originele bruiloft organiseren? Deze trend kun je ook prima toepassen tijdens jouw droomdag.

Het gevoel hebben dat jij trouwt in een tropisch, magisch land, maar dan met al je familie en vrienden om je heen.

Hoe je dit kan toepassen? Decoreer met grote opblaasbare palmbomenananasen, bananen en flamingo’s. Trakteer de gasten op tropische cocktails en laat ze genieten van jullie kleurrijke marsepeinen bruidstaart. Dresscode ? Alles mag, niks is te gek! Als het maar kleurrijk is.


Inspiratie of tips nodig?

CentaineCreations helpt jou graag om van jouw woning, tuin of feest een California Dream te maken. Stuur een bericht zodat ik jou dat beetje lef en advies kan geven.

Alvast wat inspiratie opdoen voor jouw California Dream? Bekijk CentaineCreations op Pinterest

Liefs, 
Centaine

 

 

 

Geschreven door
More from Centaine

Casa Ciao Bella in Italië – for women only

Het is alweer een halfjaar geleden dat ik in Italië was voor...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *