Inspirerend boek: Babe, you got this.

DSCF0020
Mijn eerste blog in de categorie: Musthaves. Ik kan zo ontzettend gelukkig worden van bijvoorbeeld het geluid van de zee, een mooi kopje, printjes en ja, ook inspirerende boeken zoals deze! Het aftellen is begonnen, nog heel even en ik ben afgestudeerd als kleur en interieuradviseur aan het Cibap. Tijd om serieus te focussen op de toekomst, wat wil ik bereiken met CentaineCreations? Welke doelen ga ik mijzelf stellen voor het komende jaar? Waar ben ik goed in? Afgelopen maand kocht ik het boek waar alle 'girlbosses' het over hebben: 
Babe, you got this.

 

 

VOOR ALLE VROUWEN.

Dit boek is zeker niet alleen voor zelfstandige ondernemers. Nee, in Babe,you got this staan ook genoeg vrouwen die in loondienst werken. Wat is het fijn om ook te lezen over vrouwen die hun carrière hebben gemaakt met een baas boven hen. In dit boek worden meer dan twintig succesvolle vrouwen om advies gevraagd. Hoe zijn ze zo ver gekomen? Hoe weten ze of ze een goede keuze gaan maken? Hoe houden ze hun hoofd boven water? Vaak wanneer je mensen verteld dat je een eigen bedrijf hebt, wordt er vol enthousiasme gereageerd terwijl in loondienst werken al vrij snel normaal klinkt. Maar dit boek laat je het tegendeel zien, vrouwen in loondienst kunnen net zo succesvol zijn als vrouwen met hun eigen bedrijf.

GEEN INSTAGRAM PLAATJE MAAR REALITEIT.

Dit boek laat de realiteit zien en geen zogenoemd ‘instagram plaatje’. Ik hoor vaak van verschillende mensen : Wow volgens mij is jouw leven echt een feestje daar op Sicilië aan al je foto’s op Instagram en je blog te zien. Maar natuurlijk heb ik ook wel eens tegenslagen of heimwee naar het koude kikkerlandje. Maar dit zal ik niet snel delen op mijn Instagram of blog. Dit boek daarentegen, laat je ook alle tegenslagen en fuck ups zien. Iedereen kiest wel eens de verkeerde weg en van fouten leren we alleen maar. Je bent niet de enige die fouten maakt en dit boek laat je dat goed beseffen. Oh, de voorkant van dit boek is trouwens wel een insta worthy plaatje. (En dat is niet alleen omdat ik gek ben van de kleur roze)

INSPIRERENDE QOUTES UIT HET BOEK

 • Ik houd me niet bezig met wereldproblematiek, dus een deadline missen is geen ramp. – Elisah Jacobs
 • Je bent Obama niet.
 • Ik heb geleerd dat je met spijt niets koopt. Je moet leren van de dingen die zijn gebeurd en focussen op de toekomst en de uitdagingen die nu voor je liggen. – Neelie Kroes
 • Als ik niet van mezelf overtuigd ben, hoe kan ik dan verwachten dat iemand anders dat wel is? – Neelie Kroes
 • Just be your self and stay in your magic.
 • Met heel tof doen bereik je niet zoveel. – Jeranne Koekkoek
 • Sta open voor feedback die je helpt groeien en vergeet het commentaar waar je niets aan hebt. De krant waarin iets over jou staat, daar wordt morgen de vis in verpakt. Met social media is dat net zo. Het waait wel weer over. – Neelie Kroes
 • Als je grote ambities hebt, moet je investeren in je carrière. Dat stopt niet na 17.00 uur. – Sanne Groot Koerkamp
 • Je moet weten wat jouw wortels zijn en daar moet een groot deel van je tijd naartoe gaan.- Hanna Verboom
 • De verwachtingen die mensen van jou hebben, creëer je zelf – Emelie Sobels
 • Doe je ding en maak je vooral niet te veel zorgen over wat anderen van je vinden. – Milou Verbeke

 

En zo zijn er nog veel meer… Begin met lezen, houd je potlood in de aanslag en maak aantekeningen van de quotes en tips die jou even laten stilstaan, power of inspiratie geven!

 

WHO RUN THE WORLD? GIRLS!

Een boek vol met nuttige tips en een hoge dosis inspiratie. Ik heb mij in het weekend (en tijdens mijn me-time momentjes)  suf gelezen. Met gekleurde potloden markeerde ik de voor mij inspirerende stukken tekst of de verschillende tips. Ik heb het boek ook snel weg gelezen. (Opzoek naar een nieuw musthave boek dus… tips zijn welkom!) Ik krijg onwijs veel motivatie en power door het boek. Ik ben er helemaal klaar voor om straks van het meisje met de grote dromen naar een vrouw met succes te veranderen. Babe,you got this is echt een aanrader voor elke power vrouw die stappen wil zetten in haar carrière. Mijn complimenten voor de schrijfsters Emilie Sobels (oprichter #workmode ) en Martje Haverkamp (aan het begin van haar carrière).

 

Klik hier om het boek direct te bestellen bij bol.com. (€ 17,99)

 

Liefs,
Centaine

 

Laat een reactie achter

2 reacties

 1. Wat een prachtige review, dankjewel Centaine! Super om te lezen dat je zoveel aan het boek hebt. We zijn druk bezig met een nieuw boek, binnenkort daarover meer 😉

  Lieve groeten,
  Emilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *