Hotspots in Katendrecht, Rotterdam.

Ikbennognooitinrotterdamgeweest, zegt ze snel met flink wat schaamte... Want ja, ik als interieuradviseur ben nog nooit in de interieur en architecten hemel Rotterdam geweest. Daar moest dus verandering inkomen! Afgelopen donderdag was de uitgelezen gelegenheid. Ik bezocht de Material Xperience beurs in Ahoy Rotterdam en daarna deed ik nog wat extra inspiratie op in het leuke Katendrecht (lees: koffie drinken en nog meer koffie drinken). In deze blog kijk ik terug op deze leuke dag doormiddel van wat foto's.

 

MATERIAL XPERIENCE BEURS 2018

Het was alweer een tijd geleden dat ik de materialen beurs bezocht heb. Afgelopen donderdag was het weer zover, samen met Beetjehome reisde wij af naar Rotterdam om op tijd bij de beurs te zijn. Wat ons opviel was dat de beurs helaas een heel stuk kleiner was dan de afgelopen keer. Op de beurs worden elk jaar de nieuwste trends op materialen gebied gepresenteerd. Je vindt er vanalles, van complete raamwerken tot leer gemaakt van zalm. Het was zeker inspirerend en we hebben interessante gesprekken gehad met leveranciers. Maar stiekem zijn wij toch meer fan van de woonbeurzen. Helaas moeten wij hier nog een aantal maanden op wachten.

 

KATENDRECHT

Beate en ik besloten om naar de haven te lopen om hier wat mooie foto’s te maken. Toen wij de weg naar de haven vroegen aan een gezellige Rotterdamse dame werden wij verwezen naar Katendrecht omdat het hier zou bruisen van leuke hotspots aan het water. We liepen het hele stuk langs het water (iets met verkeerde schoenen en heel veel blaren). Onderweg maakte we nog wat mooie foto’s van de prachtige bootjes/schepen in de haven.

 

Nadat wij eindelijk dachten dat we Katendrecht inmiddels wel bereikt hadden, kwamen we uit bij een doodlopende weg. Hier was gelukkig een bushalte, waar wij zijn opgestapt en na 3minuten weer zijn uitgestapt. Doordat we zo druk waren met praten en fotograferen zijn we er dus voorbij gelopen,oops. Maar niets is minder waar, ondanks dat best veel winkeltjes en cafeetjes nog dichtzaten was het zeker een plekje dat wij niet hadden willen missen.

Rotterdam staat bekend om de grote Food Factory maar bij Katendrecht zit er ook één! Fenix Food Factory heeft onwijs leuke hotspots binnen. We begonnen met een koffie (verrassend hé?) en een tosti geitenkaas bij Jordy’s Backery. We zijn geëindigd bij STROOPROTTERDAM met een heerlijke stroopwafel karamel zeezout. STROOP verkoopt niet alleen de ‘gewone’ stroopwafel maar ook stroopwafels met bijvoorbeeld lavendel, anijs, citroen of sinaasappel en nog meer lekkere smaakjes. En oh je krijgt ze ook nog warm (dat vind ik altijd zo lekker).

 

We hebben de dag afgesloten bij SUE, een super leuk barretje met lekkere (vegan) koffie! Het barretje is instaproof ingericht. Oh en de medewerkers zijn ontzettend gezellig! We maakte een aantal plaatsjes van het interieur en genoten van een koffie. Het is dat we vol zaten, anders hadden we een lekker stukje gebak geprobeerd want die zagen er ontzettend lekker uit! Na een lange inspirerende dag gingen we rond een uurtje of 18.00 terug naar huis. Ik kom zeker nog een keer terug naar Rotterdam om nog veel meer leuke hotspots te bezoeken en fotograferen!

 

Liefs , Centaine

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *