Londen in de kerst periode.

Een aantal weken geleden stuurde ik Esther een berichtje dat ik echt weer een keer naar Londen wilde, de laatste keer was immers al weer vijf jaar geleden. Esther was net zo enthousiast als ik, dus we besloten zo snel mogelijk te boeken. In deze blog vertel ik over ons midweek weg en deel ik wat tips met jullie!

 

DE REIS

We besloten met het vliegtuig naar Londen te gaan, dit was namelijk spot goedkoop! We vlogen priority met Ryanair voor 50,- p.p retour. Op dinsdag middag vertrokken wij samen in de auto naar Eindhoven. We vlogen pas om 21:30 maar wilde de file voor zijn en nog even lekker eten op het vliegveld. De auto hadden we geparkeerd bij Lock en Fly, nog geen 200m van het vliegveld. We betaalde voor 4 dagen 40,- voor  de beveiligde parkeerplaats (daarvoor kun je je niet laten brengen/halen toch!?). Om 21.30 Nederlandse tijd gingen we de lucht in en om 21.40 Engelse tijd landde we in London Stansted. In Nederland hadden wij al een busreis geboekt van het vliegveld naar London Liverpool street voor ongeveer 25,- (retourtje). De busreis boek je hier. Toen we na 1,5 uur aankwamen bij Liverpool street kochten we een metro ticket. Altans, dat dachten we, want we hadden een treinticket geboekt en moesten deze dus weer omboeken naar een metrokaartje. Toen we eindelijk ons metro kaartje hadden volgde we de rode lijn welke al gesloten bleek te zijn. Stonden we dan, midden in de nacht gestrand op het metro station. Er bleek nog één laatste metro te gaan vanaf Liverpool street, wel een compleet andere lijn, maar wel dichterbij onze eindbestemming. Na een wandeling door London (en een stop bij de MCDonald’s) kwamen we om 02.30 aan bij onze airbnb. Na een reis van in totaal 12 uur waren we doodmoe en duurde het dus ook niet lang voordat we in slaap vielen.

 

ONS VERBLIJF

We verbleven in een super leuke airbnb in de buurt van Notting Hill. Ons verblijf zat in een prachtige rustige wijk. In de foto’s hieronder krijg je al een klein beetje een beeld van de woning. Wil je meer zien kijk dan even naar de foto’s en beschrijving op Airbnb! Het was heel gemakkelijk om van het verblijf naar het centrum van London te komen per bus of metro. Vanaf het verblijf naar station Shepherd’s Bush was zeven minuten lopen. Vanaf hier was je binnen een paar minuten met de metro in bijvoorbeeld Oxford Street!

REIZEN IN LONDON PER METRO,BUS OF TREIN

Wees niet eigenwijs door steeds een enkel kaartje te kopen, maar schaf gewoon direct een dagkaart aan van 12,50 pond (De losse reisjes zijn stukken duurder namelijk!). Hiermee kun je reizen buiten de spits met de metro, trein of bus in zone 1 t/m 6. Hieronder zie je de Tube map van Londen. Je ziet rondom nummers staan in grijs/witte vlakken, dit zijn de zones. Het snelst zul je je verplaatsen met de metro door Londen. Maar het is natuurlijk ook erg leuk om af en toe op zo’n te gekke rode bus te stappen. Zo zie je net wat meer van de stad!

Tube map London

 

HIGHLIGHTS VAN LONDON

Woensdag hebben we de belangrijkste highlights van Londen bezocht (denk bijvoorbeeld aan de Big Ben en London Eye). Hier zijn al genoeg blogs over geschreven, dus sla ik dat in dit blog even over! Mocht je toch meer willen weten over de highlights van Londen kun je de blogs hieronder even lezen.

SHOPPEN IN OXFORD STREET

Nadat we de woensdag door Londen hebben gestruind en de highlights hebben bekeken zijn we donderdag gaan winkelen in Oxford Street. Hier kun je zeker een hele dag voor uittrekken (als je gek bent op winkelen tenminste). Er lijkt geen einde te komen aan de lange winkelstraat. Natuurlijk zijn de grote warenhuizen echt een aanrader in deze tijd van het jaar!

NOTTING HILL

By far my favourite! Yes, inderdaad, van de film Notting Hill! Ondanks dat we super dichtbij het centrum van Notting Hill verbleven, hebben we gewacht tot de vrijdag met ons bezoek aan Notting Hill, omdat het dan het beste weer zou zijn! Ik was op slag verliefd op dit gedeelte van Londen. De leuke hotspots, de portobello road market en natuurlijk de gekleurde woningen! Waarom hebben wij in Nederland niet van die mooie gekleurde gebouwen? Ik denk dat Esther en ik bij elke straat wel weer een hele fotoshoot gehouden hebben! Maar Notting Hill is dus zeker een gedeelte van Londen dat je niet mag overslaan tijdens je city trip!

WINTERWONDERLAND IN HYDE PARK

Het toppunt van de Britse kerst gekte. Zeker een aanrader wanneer je Londen in deze tijd van het jaar bezoekt. Elk jaar wordt Hyde Park omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstpark. Bezoek het kerstcircus, eet je vol bij de verschillende eettentjes op de kerstmarkt, zing mee met de bekendste kerst liedjes, geniet van een glühwein (of gewoon een biertje), ga romantisch schaatsen en zie Londen van (onderste)boven in één van de attracties! Esther en ik hebben de longen uit ons lijf geschreeuwd in onder andere de achtbaan en een tollende attractie (waarvan ik de naam niet weet). Ook hebben we genoten van de gigantisch hoge zweefmolen, waar je Londen met alle kerstverlichting van boven af ziet. De entree voor winterwonderland is gratis, maar voor de attracties adviseer ik een goed gevulde portemonnee mee te nemen! Boek maar snel je city trip naar Londen want, winterwonderland is nog te bezoeken tot 6 januari 2019!

FIETSEN DOOR DE STAD

Op heel veel plekken in Londen zul je een fietsenstalling zien staan met dezelfde fietsen. Een jongen die toevallig net een fiets ging inchecken legde ons uit hoe dit werkt. Voor 2 pond huur je een fiets voor 24 uur. Wat wij bizar goedkoop vonden en ons dus al afvroegen of er niet nog kleine lettertjes waren. Hij beaamde dit en vertelde dat je inderdaad een fiets kunt huren voor 2 pond, maar je wel elk halfuur moet inchecken bij een paal! Dit is op zich niet zo’n probleem, want die palen staan door de hele stad. Maar wel goed om even te weten als je van plan bent om een fiets te huren! Omdat je in Londen natuurlijk aan de andere kant van de weg moet fietsen vonden we het toch maar verstandiger om te gaan lopen.

HOTSPOTS

  • The Farm Girl Notting Hill – Ideale plek voor een biologisch ontbijt in een mooie setting. Dit is zeker een aanrader voor een goed ontbijt in Notting Hill. Als ik je een tip mag geven, neem de pancakes!
  • Peggy Porschen Cakes – Hoeveel zou ik kunnen eten? is de vraag die door je hoofd spookt wanneer je de menu kaart van deze roze instagramwaardige hotspot bekijkt. Er staat weliswaar een wachtrij bij de ingang, en om je heen worden continu foto’s gemaakt, maar het is het allemaal meer dan waard!
  • Foodhall Selfridges – In de zijstraat van Oxford Street zit Foodhall Selfridges (yep, in het warenhuis Selfridges).
  • VQ Notting Hill – Voor het interieur hoef je hier niet te zijn, maar het ontbijt is er heerlijk! Ik koos voor een Engelse muffin met ei en bacon, heerlijk!
  • Granger and CoOp internet had ik al gezien dat dit een echte hotspot is. De plek waar Londenaren voor hun ontbijt komen. De wachtrij stond tot ver op de stoep. Wij waren hongerig ( heel hongerig) dus je raadt het al, wij zijn doorgelopen. Maar mocht iemand van jullie de kans hebben om het wel te bezoeken, ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
  • The Shard – Cocktails drinken op de 32e verdieping onder het genot van een prachtig uitzicht over Londen. Meer hoef ik niet te zeggen hierover denk ik he?

 

 

 

 

 

Mocht je Londen als eens bezocht hebben en mis ik volgens jou echt een belangrijke hotspot? Reageer dan gerust hieronder! Hoe meer tips, hoe beter!

 

Liefs, Centaine

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *