Midweek in het schilderachtige Praag

Een midweek in het schilderachtige Praag! Ja schilderachtig is het zeker met al deze prachtige straatjes.

Tijdens de 2e periode van fase 3 hadden we de keus om mee te gaan op een reis. Samen met wat andere klasgenoten heb ik ervoor gekozen om naar Praag te gaan. We vertrokken op maandag ochtend met de bus heel vroeg vanaf het station in Zwolle. Iedereen nog vol energie ( dat was wel anders op de terugweg haha). Na een lange rit en een hele dag in de bus kwamen we in de avond tegen 20.00 aan in ons verblijf.

Verblijf

We sliepen in het Plus Hostel iets buiten Praag.

Ik raad je dit hostel zeker aan als je met vrienden een bezoek brengt aan Praag!

We sliepen met 8 personen op een grote 8persoonskamer inclusief een soort inloop kast en badkamer en apart toilet! En wat een ruimte hadden wij! Naast dat wij zoveel ruimte hadden op onze kamer konden we gebruik maken van verschillende faciliteiten in het hostel waaronder:  zwembad met sauna, pooltafel, bar, ontbijt in grote zaal, internet en fitness.

Het enige nadel van het hostel is, dat het iets buiten het centrum van Praag. Maar het centrum is makkelijk en snel te bereiken via een metro, waarvan de kaartjes te halen zijn bij de receptie van het hostel ( waar de werknemers vloeiend engels spreken en je graag willen helpen!) Of je neemt een taxi! Maar voor de taxi wil ik je wel als tip meegeven dat je vooraf een prijs moet afspreken en hier duidelijk in moet zijn, ze willen toeristen nog wel is oplichten.

Uitgaan in Praag

De eerste avond ben ik samen met 2 klasgenoten gelijk het uitgaansleven gaan ondervinden in Praag. We hebben eerst een patatje gegeten van 5,- (ja toeristische plekjes he..) en hierna zijn we club karlovylazne deze discotheek is elke dag geopend van 21.00 – 05.00. Met 5 verdiepingen valt deze discotheek onder 1 van de grootste discotheken van dit soort in Europa. Ook is club Karlovylazne de meest bezochte dansclub van Praag. Wanneer je binnenkomt kijk je direct je ogen uit bij het zien van de gekleurde lichten in de muren, de echte discotheek vloeren en de verschillende hoekjes. De discotheek heeft de volgende genres : mainstream, dance music, oldies, hiphop, chill out, all inclusive area.  Veel dansplezier!

Verder zijn we deze midweek een stuk gaan wandelen door de joodse wijk met een nederlands sprekende gids. Ook hebben wij een fietstocht gedaan om alle highlights te zien van Praag en hebben wij een diner gehad tijdens een rondvaart op een boot.

De John Lennon wall mag ook zeker niet ontbreken aan je trip naar Praag!

John Lennon Wall

Deze prachtige geschilderde muur van John Lennon is gewoon al een hele beleving an sich ! Maar pas op want de muur kan nat zijn ! Op deze muur is het gewoon toegestaan om te schilderen op schrijven, dus alles wat jij wil delen met de wereld kun je kwijt op deze kleurrijke muur. Maar verwacht niet dat dit er 2 dagen later nog opstaat. Maar toch, het blijft altijd leuk om te zeggen dat jij wat op deze muur geschreven hebt. Meer weten over deze John lennon wall? Neem dan een kijkje op de site van Prague.net , hier staat heel duidelijk beschreven wal de John Lennon wall inhoud.

De andere avonden hebben wij of doodmoe doorgebracht op onze kamer, of in de bar bij het Plus Hostel. Deze bar was ook erg gezellig. Het hostel zat vol met Italianen die ook een schooluitje hadden. We hebben een lekker nederlands-italiaans feestje georganiseerd bij de bar met onze eigen muziek.

Kijk vooral tussen deze prachtige plaatjes van Praag.

Vragen of nog meer tips nodig? Of heb jij zelf ervaringen en tips na jou tripje Praag? Ik hoor het graag!

Liefs, Centaine

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *