Een terugblik op mijn 2017.

Oh, wat is dit jaar snel gegaan en wat is er veel gebeurd. Het is alweer de een-na-laatste dag van 2017 vandaar dat ik even een persoonlijk blog deel over mijn afgelopen jaar (Mijn reizen, de liefde, CentaineCreations, school). Terugkijken en reflecteren is altijd goed om nieuwe doelen te stellen voor het nieuwe jaar.

 

 

VAN BOLZANO NAAR NEDERLAND.

Vorig jaar rond deze tijd verbleef ik in Bolzano, het noorden van Italië. Ik vloog met de feestdagen als verrassing naar Nederland. Het was zo’n mooie verrassing! Ik vloog in januari weer terug met een vriendin en zo vierden wij nog een mini vakantie samen. Na mijn vakantie moest ik nog een paar weekjes werken bij Interiordesign voordat ik weer naar Nederland vertrok. Tijdens deze reis ben ik op persoonlijk vlak erg vooruit gegaan. Ook wist ik na mijn stage bij Interiordesign zeker dat ik verder wil gaan met het opstarten van mijn eigen bedrijf. Het persoonlijke contact met klanten is voor mij erg belangrijk. Het schakelen op school was in het begin even moeilijk, maar ik had zoveel motivatie om door te werken.Ik weet immers waarvoor ik het voor doe, mijn diploma in 2018!

MIDWEEK IN PRAAG MET SCHOOL.

In maart bezochten we Praag met school. We sliepen met 8 personen in een kamer in het Plus Hostel. Wat hebben we genoten van deze tijd samen. Praag is een prachtige historische stad. Ook het hostel was ontzettend goed geregeld, alleen zat het wel wat verder van de stad. Dit zorgde voor avonturen midden in de nacht ( lees : geen vervoer naar het hostel en verdwaald zijn in de stad). Meer lezen en zien over ons midweek in Praag?

LIEFDE

In mei vond de liefde mij. Ik kreeg een relatie met Tom. Ondanks dat we van te voren al wisten dat ik in augustus naar Sicilië zou vertrekken voor een half jaar zijn wij het avontuur toch aangegaan. Wat is dat goed gegaan! Twee keer bezocht hij mij op het prachtige eiland Sicilië. In september vierde wij samen mijn 20e verjaardag in Taormina, bezochten we de vulkaan de Etna en het prachtige Ortigia Island. Afgelopen november was het weer zo ver en bezocht hij mij voor de tweede keer. Deze keer maakte wij een 2 daagse roadtrip door Oost- en Zuid Sicilië. En nu ben ik even heerlijk twee weken in Nederland om samen de feestdagen te vieren met familie en vrienden. Voor het volgende jaar verwacht ik alleen nog maar meer mooie momenten en reisjes samen. Hoe moeilijk het ook kan zijn, een lange afstand relatie, rocken wij het wel echt! Nog een maandje,  en dan kunnen we gewoon de trein of de auto pakken om elkaar op te zoeken, inplaats van het vliegtuig. Ik bof , want naast een heel leuk vriendje, kreeg ik er ook nog eens een ontzettend leuke schoonfamilie en een hand vol vrienden bij.

EERSTE WEEKENDJE WEG MET TOM

We wisten dat we niet op zomervakantie zouden gaan samen dus besloten we een weekendje de zee in eigen land op te zoeken. Wat hebben wij een leuk weekend gehad in Noordwijk aan Zee. Een dagje Leiden, zonsondergang kijken met een wijntje aan de zee en een super leuk strandhuisje waar wij verbleven.

STAGE OP SICILIË.

In augustus vertrok ik samen met mijn ouders en broertje (en heel veel bagage) naar Sicilië. We verbleven de eerste twee weken in een resort in Aci Trezza. Ik proefde hier alvast het Siciliaanse leven. De eerste week alleen had ik het heel zwaar. Ik voelde mij ontzettend alleen en twijfelde heel erg of dit wel een goede keus was geweest. Gelukkig veranderde dit toen mijn stage begon. Mijn Italiaans ging met sprongen vooruit. Ik betrap mij er soms op dat ik zelfs twijfel aan het eind van een gesprek of ik nou een Engels of Italiaans gesprek had. Ik mag en ben trots op mijzelf. Afgelopen maanden ben ik heel erg op mijzelf geweest. In Bolzano was ik daar in tegen heel veel met vrienden. Hier in Catania draait het wat meer om werken. Ik ben er ook wel achter dat ik niet in Sicilië, maar ook niet in Bolzano zou willen wonen. Het is onwijs leuk om een tijd in Italië rond te brengen maar ik mis het kikkerlandje toch wel. Wat ik het meest mist? Mensen die op tijd komen of zich aan afspraken houden (en frikandellen). Ik ben het meest trots op het feit dat ik mij tot nu toe al 5 maanden heb weten te redden in een compleet ander cultuur, waar bijna niemand Engels spreekt. Oh en geloof mij, wat word er vaak geprobeerd om je op te lichten. In het begin liet ik dat nog wel gebeuren, maar naarmate ik hier langer woonde en de taal beter begon te beheersen beet ik ook gewoon van mij af als ik het gevoel kreeg dat ik opgelicht werd.

DOELEN VOOR 2018

Door mijn reizen heb ik inzicht gekregen in wat ik wil. Eind januari vlieg ik met mijn moeder en een vriendin van haar ( en weer heeeeel veel bagage) terug naar Nederland.  Dan begint het laatste deel van mijn afstuderen. En als het goed is zal ik dan tegen de zomer mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Ik zal mij veel gaan focussen op de groei van CentaineCreations. Dat ik mijn diploma binnen heb wil niet zeggen dat het leren direct stopt. Ik blijf leren, doormiddel van cursussen, beursbezoeken en natuurlijk van collega’s om mij heen. Ik herinner mij nog zo goed dat ik zei: Eerst volg ik een opleiding op het Cibap en daarna begin ik mijn eigen bedrijf. Nu, bijna 4 jaar verder, ben ik bijna afgestudeerd en bezig met mijn eigen bedrijf. En oja, ik heb 1 grote regel voor mijzelf dit jaar : niet te streng zijn voor mijzelf ( Ik ben obama niet).

 

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2018!

 

Liefs,

Centaine

Geschreven door
More from Centaine

Interieurontwerp Apeldoorn Totaaladvies

Interieurontwerp Apeldoorn. CentaineCreations mocht de bewoners van deze woning helpen met een...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *