Scandinavisch wonen

Ik zit dan wel continu in het prachtige Italië tussen de toch wat elegante interieurs. Maar dat wil niet zeggen dat ik de Scandinavische landen niet hoog op mijn bucketlist heb staan. Want wat ben ik fan van het Scandinavische interieur. De neutrale basis en de strakke lijnen en het wit en hout dat een contrast geeft met opvallende prints of kleuren. Het Scandinavische interieur heeft voor ieder wat wils en het hoeft niet duur te zijn! In deze blog geef ik je de basis tips om van jouw woning een Scandinavisch thuis te maken.


 

 

NATUURLIJKE BASIS

De basis van een Scandinavisch interieur is heel clean, met een dosis aan natuurlijke materialen waaronder hout. Een interieur is dan ook pas Scandinavisch als je hout hebt toegevoegd. Denk aan hout op de muren, de vloer , meubels, de keuken of zelfs het plafond. De afwerking gebeurt vaak in een natuurlijke beits zodat het hout zijn lichte kleur blijft behouden. In de Scandinavische landen wordt het snel donker, niets voor niets dus dat ze het licht daarom in huis willen halen.

 

STRAKKE LIJNEN

Een natuurlijke basis begint dan ook met strakke lijnen en minimalistische vormgeving. Comfort en functie staan bij de inrichting voorop dit uit zich in een modern clean geheel.

 

KLEUR KLEUR KLEUR

De basiskleur van een Scandinavisch interieur is wit, maar deze wordt ondersteund met natuurlijke natuurtinten, pastelkleuren en grijs. Ook gebruiken ze soms wat felle kleuren of koper om een mooi contrast de creëren. Ik ben dol op Eye-catchers in een interieur. Het onverwachte in een neutrale basis is wat mij erg aanspreekt.

 

HET VOORDEEL VAN EEN NEUTRALE BASIS

Een groot voordeel van een neutrale basis is dat je vanaf hier kunt bouwen naar een persoonlijk interieur. Houd je van een gewaagd behangetje? Of een te-gek kleurrijk vloerkleed? Of behoud je toch liever die klassieke stoel die al jaren in de familie zit in je nieuwe interieur? Verdient het tafeltje van je oma een plekje? Leef je uit! Doordat je de woning aankleed met je eigen stijl kan het jaren mee en wissel je het super snel weer om door een ander kussentje op de bank te gooien of een andere vaas bloemen op je tafel te zetten.

 

CACTUSSEN

Wanneer je rondsnuffelt op verschillende Scandinavische interieur blogs barst het van de cactussen en planten. De cactus is makkelijk te verzorgen (handig voor de planten killers onder ons) en geeft je huis ook gelijk een stoere sfeer.  Ben je een plantenvriend? Ga dan vooral lekker je gang met verschillende planten. Alles mag in een Scandinavisch interieur.

 

8 SCANDINAVISCHE MERKEN

 

 

Liefs,

Centaine

 

 

 

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *