Thuiswerkplek

Omdat vele van ons in deze bizarre tijd toch vanuit huis zullen moeten werken wil ik je in deze blog tips geven en inspireren om van het thuiswerken toch nog wat gezelligs te maken. Heb je zelf na deze afgelopen weken de ideale tip voor de lezers? Reageer dan ook gerust in de reacties hieronder en inspireer elkaar!

 

STRUCTUUR EN BEWEGING

Allereerst wil ik beginnen met wat praktische tips om het thuiswerken wat prettiger te maken. Begin je werkdag op een normale tijd, werk je normaal van 9 tot 5 zou ik je nu ook adviseren om hetzelfde te doen. Zo houd je structuur in je dag. Wat mij hele erg helpt, is om een planning te maken voor mijn dag (oke, ik ben ook wel een giga planner. tot frustratie van velen maar oke haha). Sinds een aantal weken heb ik de ideale planning hiervoor gevonden, de Structuurjunkie planner! In deze planning verwerk ik ook mijn pauzes, koffie en bewegingsmomentjes. Na de lunch ga ik bijvoorbeeld heerlijk even een stukje wandelen en met mijn hoofd in de zon of de hond ( die echt nog geen zin heeft in die wandelingen haha). De dag sluit ik af met een online sportlesje van V-GYM op Videoland of ga ik een stuk skeeleren of wandelen! Beweging stimuleert je hersenen namelijk en geeft een ontspannend en voldaan gevoel. Ik vind het bijvoorbeeld ook heerlijk om zo de dag even van mij af te zetten.

WAT MAAKT EEN WERKPLEK NOU EEN FIJNE WERKPLEK

  • Een opgeruimd en overzichtelijk bureau : Wanneer je bureau netjes is zul je meer rust hebben in je hoofd. Zelf ben ik groot voorstander van een leeg bureau. Alleen een computer, mijn telefoon en mijn planner. Om mijn werkplek heen fleur ik het op met planten en fijne persoonlijke spullen.
  • Voldoende daglicht : Van een werkdag in een donker schuurtje of kelder zul je niet heel gelukkig worden. Voldoende daglicht is dan ook heel prettig.
  • Planten : Planten zorgen voor concentratie en een fijne zuivere lucht in de ruimte.
foto: FermLiving

MIJN THUISWERKPLEK

Nu bijna iedereen vanuit huis aan het werk is, is een fijne werkplek heel belangrijk. Zit je prima aan de keukentafel? Helemaal prima, maar zorg er ook voor dat je je werk na de werkdag ook weer opruimt zodat je werk en privé goed kunt scheiden. Liever een afgezonderd werkplekje? Zelf ben ik voorstander van een afgezonderde werkplek in huis. wij hebben sinds een aantal weken een kleine pup rondlopen en dit is intensief kan ik je vertellen ;-). Ik vind het dan ook heel fijn om mij af en toe te kunnen afzonderen in mijn kantoortje om vol concentratie wat werk te verzetten.In dit blog deel ik mijn thuiswerkplek met jullie en hoe we deze hebben gemaakt ( lees: mijn vriend en mijn moeder haha).

HOE HET WAS: Ik denk dat de foto’s al genoeg zeggen haha.

DE BASIS : De ruimte is niet heel groot dus we hebben alle wanden voorzien van een rustig behang. en het plafond wit gemaakt en voorzien van dimbare zwarte spots ( erg fijn, want door het dimbare licht heb ik altijd goed licht bij het uitzoeken van kleuren en materialen voor mijn project).

ZWEVEND BUREAU: Omdat Stefan en ik beide aan dit bureau willen werken was een groot bureau belangrijk en omdat ik veel werk met grote bouwtekeningen is een diep bureau voor mij echt wel een must. Het is lastig om zo’n bureau te vinden die aan al onze wensen voldoet. Daarom besloten we om het bureau zelf te maken. Er is een skelet gemaakt op de wand van houtenbalken op 74cm hoogte (ongeveer de hoogte van een eettafel). Dit skelet zal straks de basis zijn van het bureau. Vanuit een groot voorgegrond (handig, zo hoef je maar 2 lagen lak aan te brengen) mdf plaat is het blad gezaagd. Omdat we niet wilde dat de balkenconstructie te zien was onder het blad hebben we voor het blad een strook gemaakt van hetzelfde materiaal als het blad. Het hele bureau is afgekit en daarna gelakt in de kleur Purbeck Stone van Farrow and Ball.

RAAMBEKLEDING: Omdat wij de hele dag zon hebben aan deze kant van het huis hebben we gebruik gemaakt van pvc jaloezieën in een donkere walnoot kleur van Veneta. Zo kunnen wij het zonlicht gaan sturen en houden we toch voldoende dag licht op kantoor. Omdat deze raambekleding het zonlicht tegenhoud maar niet de warmte, hebben we een airco geplaatst zodat ik in de zomer niet smelt (voordeel van een installateur als vriend 😉 ).

DE AANKLEDING: De planten in de ruimte geven mij een rustig gevoel en geven sfeer aan de ruimte. Het grote vloerkleed omarmt alle meubels in de ruimte. Ik ben fan van mooie spullen en wil dan ook graag een aantal items in mijn kantoor waarvan ik een vrolijk gevoel krijg. De grote Chinese bruidskast bijvoorbeeld, deze heb ik gescoord bij Oud Nieuws in Twello. Dit is echt een oudje en geïmporteerd uit China, er zit zelfs nog een chinees muntje bij! We hebben alleen wel de trapleuning moeten afzagen (gelukkig zijn we nog aan het verbouwen in huis) om de kast naar boven te krijgen. Stefan is dus wat minder blij met de kast haha. Naast grote elementen kun je dit natuurlijk ook prima werken met kleine accessoires om de boel op te vrolijken. De ruimte is nog niet helemaal klaar, zo komt er nog een mooie nieuwe klassieke zwarte deur in en plaatsen we op de wand naast de Chinese bruidskast een groot magnetisch zwart whiteboard, om al onze projecten op uit te schrijven.

WAAR HAAL JE JE ECHTE EYE-CATCHERS VANDAAN?

Ik adviseer om een kijkje te nemen op de website van Momaa. De website staat vol met unieke items, van grote meubels tot accessoires. Momaa verkoopt producten van verschillende creatieve designers. En hoe tof is het dat ze voor elke bestelling een boom planten? Ze vinden het belangrijk om wat er gebruikt wordt voor de meubels ook terug te geven aan de aarde.  Zelf heb ik een te gekke vaas gescoord van studio Ineke van der Werff waar elke week weer een mooie nieuwe bloem in staat te pronken op kantoor. Wil je voor je thuiswerkplek een uniek bureau, die je ook nog eens kan uitschuiven en waar je je snoeren (en al je papieren) onder kan verbergen is die hieronder echt een uitvinding!

ontwerper: By Studio Lorier
Te koop bij : Momaa

THUISWERKPLEK INTERIEURPAKKETEN

CentaineCreations biedt vanaf nu ook interieuradvies aan speciaal voor je thuiswerkplek. Kom je er niet uit of weet je niet waar in huis je een fijne opgeruimde plek kan creëren? Ik denk graag met je mee voor een creatieve oplossing passend bij jullie wensen en budget. Stuur gerust een berichtje via het contactformulier.

Willen jullie liever advies om jullie kantoor/bedrijfsruimte 1,5 meter Proof te maken. CentaineCreations denkt ook graag mee om jullie bedrijfspand in te richten volgens de richtlijnen van het RIVM.

 

Liefs en blijf gezond,

Centaine

 

Geschreven door
More from Centaine

Interieurontwerp Apeldoorn Totaaladvies

Interieurontwerp Apeldoorn. CentaineCreations mocht de bewoners van deze woning helpen met een...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *