Vastgoedfotografie.

Het leuke aan een creatief beroep is het in contact komen met andere creatieve mensen en je af en toe mogen verdiepen in een ander creatief beroep. Als interieuradviseur ben ik natuurlijk dagelijks bezig met het vormgeven en stylen van ruimtes, maar hoe krijg je dit eigenlijk mooi op een foto? Dat vroeg ik mij dus ook af en daarom vroeg ik aan Anouk of ik misschien een dagje met haar mee mocht lopen. In deze blog stelt Anouk zich voor en vertel ik jullie hoe ik mijn meeloopdag met een vastgoedfotograaf heb beleefd.

WIE IS ANOUK STRIJBOS?

Anouk is 25 jaar jong en heeft een grote passie voor fotografie. Toen ze op haar 13e gebruik mocht maken van de spiegelreflexcamera van haar vader was het raak. ”Alle bloementjes in de tuin werden op de foto gezet, totdat ik daar genoeg van had en portretten wilde maken”. Ze ontwikkelde haar passie met het maken van zelfportretten waarbij ze het ook erg leuk vond om zichzelf extreem op te maken. Toen ze een paar jaar later een website tegen kwam waarbij je modellen mocht fotograferen bedacht ze zich geen moment en meldde ze zich aan. ”Toen merkte ik dat ik daar heel veel creativiteit in kwijt kon”. Na haar opleiding media en vormgeving heeft Anouk nog een deeltijdopleiding gevolgd aan de fotovakschool. Naast haar deeltijdopleiding ging ze werken als vastgoedfotograaf bij Zien24 waar ze nu al 2,5 jaar met plezier werkzaam is. Daarnaast doet ze af en toe trouwreportage’s waar ze al haar creativiteit in kwijt kan. Anouk hoopt in de toekomst meer bezig te kunnen zijn met trouwreportages.

Fotografie: Anouk Strijbos www.anoukstrijbos.nl

HOE KWAM IK BIJ ANOUK?

Mijn zus Fernanda Kipp is kapster en visagiste, zij werkt dus veel samen met verschillende fotograferen. Toen ik haar vertelde dat ik opzoek was naar een interieurfotograaf met wie ik een dag kon meelopen en van wie ik wat basistechnieken kon leren, schoten haar gedachte direct naar Anouk. Fernanda lichtte haar alvast in en de dag erna heb ik haar direct even gemaild. Gelukkig was Anouk net zo enthousiast als ik. Yes!

 

NAAR HET HOGE NOORDEN EN WEER TERUG.

Anouk pikte mij ’s ochtends op bij station Zwolle met de auto van Zien24, niet te missen dus! Gelukkig maar want ik was bang voor een ongemakkelijke situatie waar ik haar niet zou herkennen (iets met een controlefreak zijn). Gelukkig klikte het direct want de eerste afspraak was in Friesland, ongeveer anderhalf uur reizen. De reis naar Friesland ging ontzettend snel voor mijn idee want we waren honderduit aan het praten. Ik ontdekte direct een pluspunt aan haar vakgebied, je komt op plekken waar je normaal nooit komt! Zo was de eerste afspraak op een havenresort dat bestond uit heel veel houten huisjes met een kader waar je je bootje kan aanmeren. De huisjes zijn volledig uitgerust met een buitenterras, keuken, woonkamer, badkamer en bovenverdieping in te vullen naar eigen wens. Het is niet de bedoeling dat mensen overnachten in de huisjes, maar dit wordt wel gedaan (niet zo gek ook want het ziet er ontzettend gezellig en knus uit). Anouk liet mij hier al snel zien waar ze op let tijdens het fotograferen (lichtinval, compositie, wat laat je wel en wat laat je niet zien op foto’s, hoe werk je met tegenlicht etc). De middag hebben we nog foto’s gemaakt bij een woonhuis in Nijenveen en in Zwolle. Ik vond het ontzettend leuk dat ik ook wat foto’s mocht maken (waaronder de foto helemaal bovenaan). Ik maakte verschillende 360 graden foto’s en mocht ook wat ‘standaard’ interieurfoto’s maken. Doordat ik zelf ook de camera in de handen had werd ik nog enthousiaster van Anouk haar werk. Rond een uur of 5 werd ik weer op het station in Zwolle gezet na een ontzettend gezellige en leerzame dag.

Havenresort Friesland

 

Ik wil Anouk echt bedanken voor deze leerzame dag. Ik heb nu zelf ook de motivatie gekregen om lekker te gaan fotograferen en om een betere camera aan te schaffen zodat ik straks de interieurontwerpen die ik maak ook mooi kan vastleggen op beeld.

 

Liefs,

Centaine

 

 

Geschreven door
More from Centaine

Interieurontwerp Apeldoorn Totaaladvies

Interieurontwerp Apeldoorn. CentaineCreations mocht de bewoners van deze woning helpen met een...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *