Weekje Bolzano, Italië

Het is alweer even geleden, maar een aantal weken geleden ging ik naar het mooie Bolzano, de plek waar ik in 2016 een halfjaar gewoond heb. En wat heb ik weer genoten! In deze blog vertel ik over deze week en deel ik wat foto's met jullie.

 

HEENREIS

Ja dit vond ik dan wel weer een beetje jammer, zoals de meeste van jullie weten.. moet je mij niet voor 8.00 wakker maken. Maar helaas, moest ik er al om 02.00 uit! Mijn broertje bracht mij naar Schiphol zodat ik ochtends om 06.30 de lucht in kon. Let’s be honest, ik ben niet zo’n geduldig persoon.. Dus ik zag dan ook gigantisch op tegen het wachten op Schiphol. Misschien dat het kwam omdat ik op hakken door Schiphol liep ( loop je rustiger he 😉 ) en omdat het behoorlijk lang duurde voordat ik de Douane eindelijk door was ( iets met poederzakjes voor shakes..). Maar het viel mij absoluut mee!

 

KUCH KUCH KUCH

Helaas was ik de week voordat ik naar Bolzano vertrok ziek. Gelukkig ging het al een stuk beter toen ik naar het vliegveld vertrok, dacht ik… Helaas werd het hoesten alleen maar erger. Overdag was het aardig vol te houden, maar tegen de avond en ’s nachts was ik de longen uit mijn lijf aan het hoesten. Ik was er flink klaar mee ( en Kimberly denk ik ook haha ) dus gingen we opzoek naar een middeltje. Helaas kreeg ik niet veel meer mee dan homeopathische geneesmiddeltjes, lavendel in een potje met vlierbloesem ofzo. Ik was er sceptisch over en had liever zo’n chemisch troepje gehad. Toen ik terug in Nederland was ben ik direct naar de huisarts gegaan, het bleek toch een longontsteking te zijn. Inmiddels zijn we bijna een maand verder en hoest ik nog steeds een beetje, maar gelukkig niet meer zo erg!

 

OVERNACHTEN

Dit was me wel wat. Kimberly zou het weekend voordat ik bij haar kwam de sleutel krijgen van haar nieuwe appartement midden in het centrum. Net voor vertrek kregen we te horen dat de schilders hun werk niet goed hadden gedaan en het appartement opnieuw geschilderd moest worden. Homeless dus, want ik had geen airbnb geboekt. Gelukkig was Oriana zo lief om ons twee nachten in haar prachtige nieuwe appartement te verwelkomen. Zo hebben wij de dag van mijn aankomst gezellig met z’n drie vrouwen voetbal Nederland-Italië gekeken en genoten van een wijntje. Nadat ik ’s middags nog even ben gaan slapen zijn Kimberly en ik daarna de stad in geweest. Het voelde zo onwerkelijk om weer terug te zijn! Na het weekend kreeg Kimberly op maandag middag de sleutel van haar nieuwe appartement! Dit moest natuurlijk gevierd worden! De rest van de week sliepen wij dus in haar nieuwe huisje. Zie je het voor je? Een toen nog leeg appartement, met een luchtmatras van 1.40 breed en ik die de hele nacht de longen uit mijn lijf hoest. Sorry Kim.. Ondanks dat hadden we zo nog wel 2 maanden kunnen kamperen in huis.

 

ZWEMMEN IN OBERBOZEN

Nadat Kimberly en ik zaterdag de avond en nacht door hebben gebracht in de stad zijn Oriana, Kim, Alaska (die te schattige witte beer op de foto’s) en ik de auto ingestapt naar oberbozen. Een plaats op de berg boven Bolzano. Hier hebben we heerlijk gezwommen, gelachen en ook Alaska heeft , na wat twijfelen, de sprong in het diepe gemaakt. We waren lekker bijgekleurd en bijgekomen.

HERRENIGD

In de periode dat ik in Bolzano woonde heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Amerikanen, Duitsers, Engelsen maar ook nederlanders. Waar Emma uit Groningen er één van is. Na ons avontuur in Italië hebben we elkaar in Nederland ook nog een aantal keer opgezocht (veelste weinig eigenlijk). Toevallig hadden we voor dezelfde periode een vlucht naar Bolzano geboekt en konden we dus net als van ouds lekker genieten van het mooie weer en de terrasjes.

MEET HUGO

Emma’s nieuwe vriend. Grapje toch Em 😉 . Maar je zou het bijna zeggen.. Je maakt me niet gelukkig met die mierzoete Hugo uit de Nederlandse supermarkt. Maar in Bolzano is het wel een ander verhaal, daar zijn we dol op dit zoete, zelfgemaakte drankje! Zo gek zelfs dat Emma gerust om 10.00 ’s ochtends een Hugo besteld op het terras. Moet kunnen toch, ergens op de wereld is het 5 uur. Zo hopten we eigenlijk van terrasje naar terrasje, maar ons vaste plekje werd toch wel de bar onder het nieuwe appartement van Kimberly. Met de onwijs aardige eigenaar. Waar Kim en ik gerust in de late avonduren Love Island konden kijken op het telefoon schermpje. Hoeveel Hugo we in totaal hebben gedronken die week blijft geheim ( raden mag, maar wij weten het zelf ook niet meer ).

DIE PIZZA WAAR IK ZO FAN VAN BEN

Weetje nog? Nussbaumer en de rosbief pizza met knoflook saus? Ja die pizza ja, waar ik het eigenlijk altijd over heb als ik het over Bolzano heb. Nou vanaf het moment dat ik de vlucht had geboekt kon ik niet meer wachten tot ik eindelijk weer kon genieten van deze overheerlijke pizza in , als het aan mij ligt, de beste pizzeria van Bolzano. Nou dit bleek even het dieptepunt te zijn van mijn vakantie. De pizza was namelijk verdwenen van de kaart..

]

 

ALSOF IK NOOIT WEG BEN GEWEEST

Op de laatste volle dag in Bolzano heb ik ’s ochtends een wandeling van drie uur gemaakt met Alaska. Oude herinneringen  opgehaald op plekjes waar ik veel kwam. Zo zijn we langs de rivier gewandeld, door het centrum en langs het zwembad en de rand van Bolzano. Ook kwamen we langs mijn oude appartement. Dit was zo bizar. Er was niks veranderd! De onderbuurvrouw had nog net zoveel planten op haar balkon staan als voorheen bijvoorbeeld 😉. Het was alsof ik nooit weg was geweest. Onder mijn appartement zat een terrasje waar ik nog lekker een drankje heb gedaan en een praatje heb gemaakt met andere mensen die daar zaten.

VERONA

Mijn laatste dag in Italië ben ik om 7.00 met de bus vertrokken naar Verona. Of nouja, dat was de bedoeling maar Italianen en op tijd komen he.. Van de bus reis zelf heb ik niet veel meegekregen, ik heb voornamelijk liggen slapen, oops. In Verona ben ik langs het balkon van Romeo en Juliet gegaan en heb ik net zoals vele anderen in de rij gestaan om de gouden borst van Juliet aan te raken. De rest van de middag heb ik vooral de schaduw opgezocht en ben ik lekker nog alleen uit eten geweest. Om 17.00 nam ik het vliegtuig terug naar Nederland.

Terwijl ik dit schrijf krijg ik alweer heimwee naar dit mooie plekje. Wat heb ik genoten van alle gezelligheid, het mooie weer en de mooie omgeving. Ik ga snel weer eens terug! Benieuwd naar meer over Bolzano en de tijd dat ik er woonde? Lees dan eens verder in mijn blog Wonen in Noord Italië.

Ciao trouwe lezers!

Geschreven door
More from Centaine

Interieurontwerp Soest

Interieurontwerp Soest. CentaineCreations mocht de bewoners van deze woning helpen met een...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *