Workshop Bloomon + tips en tricks.

Oh, wat is het heerlijk zomers weer! En bij mooi weer denk ik aan bloemen. Afgelopen woensdag mocht ik de workshop van Bloomon bijwonen, waarin meer werd uitgelegd over het concept van Bloomon en hoe je de prachtige bloemen ook nog eens mooi in de vaas kunt zetten. Als interieuradviseur gebruik ik vaak bloemen en planten in interieurontwerpen en dit was dus de uitgelezen kans om er meer over te leren.

 

 

Wat: Workshop Bloomon

Waar: Schenkers Apeldoorn

SCHENKERS IN APELDOORN

Het leuke aan workshops is dat je vaak ook nog eens op hele toffe locaties komt, zoals deze. Schenkers kan voor op je hotspot lijstje! Schenkers is een koffiehuis in het centrum van het bruisende Apeldoorn (met zelfgebrande koffie!!). Ik zocht nog leuke flexwerk plekjes voor wanneer ik straks mijn diploma op zak heb en volop bezig kan zijn met mijn eigen bedrijf. Gelukkig kan dit ook bij Schenkers, ze hebben een hele lange tafel met stroompunten waar je zo een hele dag (ja, dat wil je wel met die goede koffie) kan vertoeven zonder je opgejaagd te voelen. Ik moet snel nog maar een keer terug gaan om foto’s te maken van dit mooie plekje.

 

BLOOMON CONCEPT

Bloomon is opgezet door drie mannen die de bloemenwereld op de kop wilde zetten. Want, waarom moet het proces van de kweker naar de bloemist zo groot zijn? Wist je dat dit soms bijvoorbeeld wel zeven dagen kan duren? Dat moest anders vonden Patrick, Koen en Bart. Bloomon werkt direct samen met de kwekers zodat de bloemen niet te lang in de kratjes hoeven te liggen. Bloomon: ” De bloemen worden het liefst nog slapend geplukt zodat jij ze thuis kunt zien ontwaken”. Op deze manier kun je tot wel drie weken genieten van je mooie bos bloemen! Elke steel in de vaas is anders en ‘overbodig’ groen word weggelaten waardoor de bloem ademruimte heeft om te shinen.

 

BLOOMON ABBONEMENT

Wil jij nou ook zo’n mooie Instagram waardige bos bloemen in huis halen? Dat kan natuurlijk eenmalig, wanneer je bijvoorbeeld een etentje geeft of met een verjaardag maar je kan er ook voor kiezen om het boeket bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks te ontvangen! De bloemen worden bezorgd door de bezorgers van Bloomon om een vast tijdstip en je kunt je abonnement op elk moment op pauze zetten. Super handig dus voor wanneer je op vakantie bent!

 

JE BLOEMEN MOOI IN DE VAAS! TIPS & TRICKS

Maar hoe krijg je ze nou picture perfect in de vaas zonder dat alles gaat hangen tegen de rand van de vaas? Hier was ik dus ook benieuwd naar en daarom volgde ik samen met mijn moeder en mijn zus een workshop van Bloomon in Apeldoorn. Hier kregen wij het verhaal achter Bloomon te horen en werd er uitgelegd hoe ze te werk gaan. Bloomon werkt elke maand werken ze met een ander moodboard, gebaseerd op de trends van die tijd en het seizoen. Uit het moodboard worden kleurenpallets en de beleving gehaald en dit vormt de basis voor het nieuwe boeket. Wanneer het moodboard en de kleurenpallets helder zijn worden de bloemen hierbij uitgezocht. Hier wordt gelet op dichtheid, kleur en lengte. Bloomon zorgt ervoor dat jij alle bloemen al op de juiste lengte in huis krijgt. Hierdoor ontstaat er een mooi springerig boeket. En dan gaan we aan de slag!

  1. Neem een ruime tafel in huis en stal hier je bloemen op uit, gesorteerd op lengte : kort, middel en lang.
  2. Maak de vaas schoon! Dit is misschien wel een van de belangrijkste dingen voor een succesboeket die lang blijft staan. De vaas maak je schoon met een beetje chloor , daar houden bacteriën namelijk niet van.
  3. Vul de vaas voor 1/3 met water. In de verpakking van het ontvangen boeket zit een geel zakje met suikers. Meng dit zakje met een heel klein beetje heet water. Voeg dit toe aan het water in de vaas en roer dit goed door.
  4. Snijd de stelen allemaal schuin af en verwijder groenblad dat onderaan de steel zit. Groenblad mag het water niet raken omdat het dan sneller gaat rotten en je bloemen dus minder lang blijven staan.
  5. Begin met de kruis methode om je bloemen helemaal volgens Bloomon in de vaas te krijgen. Je begint met de kortere stelen en eindigt met de langste. Hierdoor zullen je bloemen uiteindelijk rechtop in de vaas gaan staan en krijgt elke bloem de aandacht die ze verdienen. Benieuwd hoe je dit doet? Bezoek dan een van de workshops van Bloomon of bekijk alvast het filmpje hieronder.

 

Liefs , Centaine

Geschreven door
More from Centaine

Interieurontwerp Apeldoorn Totaaladvies

Interieurontwerp Apeldoorn. CentaineCreations mocht de bewoners van deze woning helpen met een...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *