5 dingen die ik niet zal missen aan Sicilië

Afgelopen week schreef ik over 5 dingen die ik ga missen aan het wonen op Sicilië.In deze blog vertel ik jullie 5 dingen die ik niet zal missen aan Sicilië.

 

1. OPENBAAR VERVOER

Stipt op nummer 1. In Nederland zeuren wij over de trein die vertraging heeft, of bussen die last minute niet meer rijden. Maar wij hebben tenminste een geweldige 9292 app waar je direct ziet hoelaat je bus vertrekt. Wauw, Dat mis ik zo erg. Hier loop ik naar de bushalte, geen idee hoe laat de bus komt en of hij überhaupt wel komt (treinen rijden gelukkig wel op tijd). Soms wacht je een uur , soms wacht je 30 minuten of soms heeft de buschauffeur gewoon geen zin en rijdt er niks. Ja ik raak er wel aan gewend, maar dit ga ik niet missen.

2. MODELLENMAATJES

Als je je rot wilt voelen over je figuur, ga dan vooral op Sicilië wonen. Mijn hele kleding kast hier op Sicilië komt misschien van in totaal drie verschillende winkels die wel dezelfde maten aan houden als in Nederland. Heb je normaal maatje m? Sta dan niet raar op te kijken als je hier in een Italiaans winkeltje met een maatje xl de deur uitloopt.

3. AL DIE ‘BELACHELIJKE’ REGELS

Geen cappuccino of latte machiatto na 11.00 ‘s ochtends bijvoorbeeld. Doe dit ook maar echt niet want je zal de rest van de tijd uitgelachen worden en er zal over je gepraat worden als die gekke buitenlander. En dan heb je nog al die bijgeloven waar ik eerder over schreef. Super grappig om te horen hoor, maar die hartverzakking die mensen krijgen en die gilletjes die ik hoor als ik per ongeluk mijn paraplu binnen open is mij toch wat te heftig.

4. FIETS-LOOS ZIJN

In Nederland rijdt er altijd wel een metro of een bus, of het nou een zondag of een feestdag is je kan altijd met openbaar vervoer de stad bereiken. Oh, en mocht er een hele kleine kans zijn dat dit niet het geval is heb je altijd nog je trouwe tweewieler. Want, wat mis ik mijn fiets gemist! Voordat ik verhuisde naar Sicilië vroeg ik aan een Siciliaan waar ik ergens een goedkope fiets zou kunnen kopen. De reactie: ‘Wil je dood dan?’ Ik zie hier heel weinig mensen op de fiets, tuurlijk zijn er wel een aantal maar over het algemeen is het veel te gevaarlijk in het verkeer hier.

5. TRANQUILLO

In mijn blog van vorige week ‘5 dingen die ik ga missen aan Sicilië‘ vertelde ik wat ik ga missen aan ‘tranquillo’. Maar er zijn ook dingen die ik niet ga missen. Soms is het behoorlijk vervelend dat je geen rekening kunt houden met je eigen planning. Of planning? Die kan je eigenlijk helemaal niet meer hebben als je op Sicilië woont. Mensen komen altijd te laat of hun afspraken niet na. Voor een perfectionist als ik kan dat soms knap lastig zijn.

 

arrivederci,

Liefs , Centaine

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. nog effies en je hebt je fiets weer, 9292 app, mag je die aparte koffiesoorten drinken wanneer je dat wil en mag je weer lekker vior de kachel kruipen en van de regen genieten??

  2. En gelukkig hoef je je vader straks niet meer te missen hetgeen een enorme besparing van de batterij van je mobile telefoon zal opleveren ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *