De eerste dagen in Bolzano

Ciao!

Wat een verschrikkelijke aardbeving in het midden van Italie. Ik werd vanochtend wakker van alle bezorgde appjes die ik binnenkreeg. Ik zit zelf in het noorden van italie en heb hier verder niks van mee gekregen of last van gehad.

De afgelopen dagen verlopen rustig, ik ben zo verschrikkelijk moe van alle indrukken die ik hier elke dag opnieuw opdoe. Het blijft toch allemaal nieuw, bijvoorbeeld de talen, de een spreekt alleen maar italiaans , de ander alleen maar duits en dan heb je nog mensen waar je dan nog wel engels mee spreekt. Het is zoveel door elkaar en het kost dan ook veel energie om een volledig gesprek te voeren met mensen in de supermarkt, bij een cafeetje en noem maar op.

Maandag en dinsdag heb ik lekker aan het zwembad gelegen ,dit is ongeveer 7min lopen bij mij vandaan. Heerlijk ontspannend! al hoewel.. Maandag lag ik rustig een boek te lezen toen er een klein kindje op me af kwam rennen en vol op mn hoofd viel, nu lekker beurse plek op mn hoofd…

Gister liep ik terug van het zwembad naar huis toen een zwerver me aansprak, ik reageerde niet en liep door,zoals ik dat hier steeds doe, maar deze zwerver was het daar niet mee eens en het leek hem wel gezellig om even al schreeuwend achter mij aan te blijven lopen. Ik bedacht me geen moment en dook het eerste beste terrasje op om koffie te drinken. De beste man liep door en ik kon weer veilig alleen naar huis.

Ik betrap mezelf er ook steeds vaker op dat ik engels ga denken.

Wat vreemd is aangezien ik nu ongeveer 3,5 week weg ben uit nederland. Maar ik zie het alleen maar als een goed iets want zo leer je het natuurlijk het snelst.

Liefs, vanuit het prachtige Bolzano, Centaine

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *