Terug in Nederland

Goedenavond,

De vraag die ik zo vaak krijg , maar Centaine , hoe is het nou om terug te zijn?

Nou ik zal heel eerlijk zijn dat dat wel wennen is. Het leven in Nederland is totaal niet te vergelijken met het leven in Italië.

Iedereen in Nederland is zo gestressed ( ikzelf hoor ook wel bij deze categorie moet ik toegeven hoor) , maar dit merk ik al in bijvoorbeeld in de supermarkt. Mensen rennen door de winkels, worden chagrijnig van langzaam lopende mensen en in Italië doen ze lekker op hun dooie gemakje de boodschappen, nou ja niet alleen de boodschappen.

Ik voel me in Nederland veel meer geleefd en dat kost me zo veel energie.

In Italië zag ik dag naar dag wel weer wat ik ging doen. Daar besprak ik geen eventuele pizza date met vrienden over 2 weken op een zaterdagavond rond een uurtje of 19.25. Nee dat mis ik dus echt he, de spontane acties. Je moet is aan een italiaan vragen of hij of zij tijd heeft om over 2 weken pizza te eten in de stad, nou ik kan je garanderen dat je dan vreemd aangekeken wordt. Nee dat plan je niet, dat zie je dan wel.

Ook heb ik best moeite met het schakelen van de taal, vooral aan het begin. Ik gebruikte zo vaak engelse woorden in een gesprek. Nu merk ik het vooral nog als ik iets presenteer, het hele afgelopen halfjaar presenteerde ik in een andere taal, dus dat is er zo ingestampt kan ik wel zeggen.

Maar ik ben op zo’n andere manier overal naar gaan kijken na mijn halfjaar italië. Ik ben zoveel zelfstandiger geworden, ik weet wat ik kan, ik weet wat ik wil , en ben een tandje pittiger geworden. Ik sta veel meer stil bij de plek waar ik ben, de omgeving waar ik in sta, de natuur waar ik me bevind, de cultuur waar ik in zit en noem zo maar op.

Ook weet ik dat dit absoluut niet mijn laatste reis is!

Ik zie mijzelf niet lang in Nederland blijven, straks Catania. Oke, ik moet alles nog rond krijgen, maar ik heb er zoveel vertrouwen in dat dit goed gaat komen!

Catania is de 2na grootste stad van Sicilie, helemaal zuidelijk van italië. Catania staat helemaal in het teken van de olifanten (love it), heeft een prachtige omgeving, een goed klimaat, compleet ander cultuur en prachtige architecture, waar ik veel kennis van op zou kunnen doen.

En daarna?

studeren? werken ? tussenjaar? reis maken?

Misschien wil ik wel een studie doen in het buitenland, het lijkt me een super combinatie om te studeren op een plek met internationale studenten, in een andere cultuur. Nieuwe mensen leren kennen, mezelf nog beter leren kennen en nog meer vakkennis opdoen!

Ik verlekker mijzelf nog elke dag met de prachtige foto’s van mijn reis. Ook deel ik ze graag met jullie! Dit via mijn instagram account ; centainestravel

Benieuwd naar mijn reizen? volg me dan !

Next stop ; Praag!

Liefs, vanuit Nederland , CentaineCreations

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *