Wonen op Sicilië

catania met de Etna op de achtergrond
Ciao Ciao,

Onder het genot van een echt Siciliaans wijntje kom ik leuk nieuws brengen in een nieuwe blog!

Zand tussen mijn tenen, wilde haren van het warme zeebriesje , muziek aan de boulevard en lange zomeravonden. Oh ik zie het al helemaal voor mij, want over 1,5 maand vertrekt CentaineCreations weer voor een halfjaar naar het buitenland. Dit maal, Sicilië.

 

Waarom?

Schooljaar 4 breekt aan op het Cibap in Zwolle, dit betekend tevens ook mijn examen jaar! Augustus 2016 tot Februari 2017 heb ik een halfjaar in Bolzano gewoond, in het Noorden van Italië. Dit was zo’n geweldige ervaring, mede mogelijk gemaakt door erasmus. Ik liep daar stage bij een interieurbureau gespecialiseerd in de hotelbranche; interiordesign. Maar toch voelde Bolzano mij meer aan als Oostenrijk, een prachtige omgeving, zeker waar! ( dat is ook te lezen in mijn blog; wonen in noord italië )

Maar toch voelde ik dat ik het zuiden van Italië ook wilde beleven en voelen. Met dit in mijn achterhoofd ben ik opzoek gegaan naar een afstudeer stage in zuid Italië. Toen mijn moeder aankwam met een lijstje met verschillende bekende architecten in Italië ben ik gaan mailen. Ik doe dan wel een opleiding tot kleur en interieuradviseur maar architectuur ligt dicht bij mijn vak en ik zou hier zo graag meer over willen weten. Na een middagje mailen vanachter mijn bureau bij Interiordesign , bekeek ik de volgende ochtend mijn mail.

En ja ik was direct aangenomen!

Ze waren zo enthousiast over mijn projecten, motivatie en website dat ik direct was aangenomen bij een prachtig bedrijf genaamd; SebastianoAdragnaArchitetti . Hier zal ik dit halfjaar dus werkzaam zijn en een hoop leren! Deze kennis kan ik straks goed toepassen in mijn eigen bedrijf!

 

Waar in Sicilië?

Ik zal komen te wonen in Catania in het zuid-oosten van het prachtige Sicilië vanaf Augustus 2017 tot Februari 2018. Deze gehele periode zal ik jullie wekelijks vertellen over mijn tijd in Catania in mijn blog. Natuurlijk zal ik de highlights specifieker benoemen.

Catania is een bruisende stad, na Palermo de grootste stad op Sicilië. Catania heeft een grote universiteit dus het barst van de studenten, extra veel gezelligheid dus!.

 

Als je aan Catania denkt, denk je aan de Etna en aan de markt!

De Etna

De prachtige vulkaan; de Etna! Dit staat hoog op mijn bucketlist tijdens mijn half jaar Italië. De Etna is een van de meest actieve vulkanen op de wereld, de Etna is eigenlijk dagelijks actief. De vulkaan heeft een hele vruchtbare grond dus het barst er ook van de wijngaarden en boomgaarden. De Etna bestaat uit een gebied van 1.190 km2 met een omtrek van 140 km. Dit maakt de Etna de grootste van de drie actieve vulkanen in Italië. De Etna is een grote toeristen attractie. Al moet ik ook toegeven dat wanneer ik foto’s van de Etna opzoek dit er ook adembenemend mooi uitziet. Wanneer ik deze vulkaan heb beklommen zal ik er extra veel aandacht aan besteden in een blog inclusief jaloersmakende foto’s!

De markt

Op elke blog over Sicilië en zeker over Catania is te lezen over de beroemde markt. De markt ligt achter Piazza del Duomo. Volgens vele toeristen is het bezoeken van de markt een ervaring an sich en het aanbod groot. Maar ook wordt er gezegd dat je er optijd moet zijn omdat na sluitingstijd de vislucht je tegemoet komt. Op de foto’s online van de markt is te zien hoe kraampjes niet gewoon kraampjes zijn maar een zelf in  elkaar gezette kraam van tonnen en planken etc. De markt is dagelijks aanwezig en ik zal hier ook zeker een bezoekje brengen. Het is een gigantische markt vol met vis, groente en fruit en schreeuwende italianen. Het moet een drukke maar gezellige boel zijn.

 

dell’Elefante

Ook staan Catania bekend om de olifant, en deze olifant verslaafde kan hier haar hart natuurlijk helemaal aan ophalen. Waarom ik olifanten zo leuk vind? Ik heb heel eerlijk, geen idee maar ik wordt er gewoon gelukkig van. In Catania is het beeld; Fontana dell’Elefante. Ook is het terug te vinden als patronen in tegels etc. Er komen dus heel veel olifanten foto’s aan. 😉

 

Alle foto’s van mijn avontuur in Bolzano zijn terug te vinden op mijn instagram pagina centainestravel. Ook zal ik hier tijdens mijn tijd in Sicilië weer mooie foto’s  plaatsen.

 

Blijf up to date via instagram en mijn blog!

 

Liefs, Centaine

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *