Ik reis alleen naar de romantische stad Venetië

Buongiorno,

 

Even een terugblik op mijn weekendje alleen weg van afgelopen week, dit heeft mij namelijk op veel inzichten gebracht.

Er is veel stress op het werk en dit heeft ook zeker z’n invloeden op mij.

Ik vond dat ik even aan mezelf moest denken dus besloot op donderdag avond een lastminute weekendje venetie te boeken voor mezelf. Op vrijdag avond mijn spullen gepakt en ben de nacht van vrijdag op zaterdag vertrokken, mijn bus vanuit bolzano vertrok om 03:30. Heerlijk vroeg dus, maar ik kon gelukkig verder slapen in de bus. Het bijzondere was dat ik de bus in kwam en gelijk veel aandacht had van de italiaanse busschauffeurs, ik had al het gevoel dat ze me steeds wat wilden vragen maar ze deden het niet. Op een gegeven moment vroegen ze me waar ik vandaan kwam, waarom ik hier was en vooral waarom ik als 19 jarig meisje alleen reis.

Ik heb toen een heel leuk gesprek gehad in het italiaans met deze busschauffeurs. Daarna ben ik in slaap gevallen en wakker geworden toen we om 8:00 in Venetie aankwamen, nouja iets voor venetie omdat er geen bussen of auto’s in venetie rijden.

Ik stapte de bus uit en had geen flauw benul van waar ik was, normaal als je samen bent is het makkelijker uitzoeken. En voordat ik naar italie verhuisde had ik ook best moeite mee om mensen zomaar aan te spreken. Maar deze keer dacht ik er niet eens over na ik liep naar mensen toe , sprak ze aan en vroeg of ze het oke vonden als ik met hun meeloop naar het centrum. Gelijk contact inderdaad. Met z’n 3en gingen we uitzoeken hoe we in het centrum konden komen, totdat we een jongen zagen staan bij de people mover ( brengt mensen over het water naar venetie) hij reisde ook alleen, zoals ik. En we zijn toen met z’n 4 richting venetie gegaan. Hebben samen koffie gedronken en even een ontbijtje gegeten. Toen het stelletje even naar hotel ging om in te checken zijn de jongen uit Egypte en ik samen venetie gaan verkennen.

We namen heel vroeg sochtend een gondol om het kanaal over te steken, nou ik scheet hem in mn broek want dit was een gondel waar je moest staan , en wiebelen dat ding haha.

maar  het is van de bucketlist af. We hadden weer met z’n allen afgesproken om 10:00 op een plein om een rondleiding te volgen.

Tijdens de rondleiding zagen we zoveel mooie dingen, ondanks dat het ontzettend mistig was in venetie. Het grappige is dat de vrouw die ons de rondleiding gaf ook nederlands sprak. Nou op dit moment kwam ik erachter dat ik hard aan mijn nederlands moet werken als ik terug ben haha.

Ik was de enige uit nederland en toen ze mij opeens in het nederlands vroeg : je woont in nederland he? waar dan ?

Was mijn antwoord ongeveer : Si, in a small klein plaatsje inbetween tussen Zwolle en Apeldoorn.

Het was verschrikkelijk gesprek haha ik had echt onwijs veel moeite om te switchen zo uit het niets, omdat ik het niet had zien aankomen en ik dus helemaal in het engels dacht.

Ze moest erom lachen en ze zei dat ze het wel herkende, omdat ze zelf ook veel reist.

Na de rondleiding zijn we wat gaan eten met z’n vier in een restaurantje. Oke, alles is onwijsssss duur in venetie en je hebt geen straat tentjes helaas. Toen we  door venetie liepen, hebben we veel fotos gemaakt en zijn we vaak verdwaald.

Ik heb geleefd op koffie, aangezien elke keer als ik naar de wc moest ik koffie moest kopen.

Na een dag van 12 uur struinen was ik harstikke kapot. Ik nam afscheid van iedereen, en vertrok met de bus naar mijn appartement 10min buiten venetie. Dit was prima te doen. In de bus hielp een vrouw me zo lief met alles en ze heeft me tot mijn deur afgezet. De jongen van wie ik huurde opende de deur en was gelijk geintterresseerd in mijn dag en werk en noem maar op. Het was een prachting appartement met een keuken, 2 grote balkons , gang, woonkamer, 2 badkamers met in 1 badkamer een douche en in de andere een ligbad. Mijn kamer zelf was ook onwijs groot met een leren bank, tafel en genoeg opbergruimte. dit was dan ook zeker even een lekker relax momentje toen ik op dit heerlijke bed plofte. Ik heb een warm bad genomen, maskertjes opgedaan en nagenoten van mijn dagje met al deze nieuwe mensen. De volgende ochtend verliet ik het appartement om 10:00 en vertrok ik weer naar venetie, deze keer wou ik het alleen doorbrengen,  ik ben ergens koffie gaan drinken en had gelijk weer contact met de bevolking van venetie. Ontzettend leuk hoe open mensen zijn daar. Het was ook goed voor mijn Italiaans , dit heb ik ontzettend goed kunnen oefenen hier.

Ik ben sochtend gelijk een kerkdienst bij gaan wonen in een prachtige kerk, in het italiaans. Dit was zo rustgevend en mooi. Ik was misschien dan wel de enige tourist daar maar genoot hier ontzettend van. Ik kan echt genieten van de kleine dingen, muziek op straat, gastvrijheid, en de oude mannetjes in hun lange stoffen jassen en met een wandelstok die hun krantje ophalen.

Ik weet nu voor 100 procent zeker dat ik naar het water  wil mijn volgende stage, in het zuiden van italie. De omgeving hier in bolzano is zo mooi maar de mensen zijnwat meer gesloten, ik denk dat dit komt door de bergen rondom. Ik ben nu druk opzoek naar mooie plekjes van italie, want ik merkte dit weekendje dat ik even echt helemaal tot rust kwam, ik had dit nodig.

Geniet van het filmpje!

Liefs, Centaine

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *