Lunchen als een Siciliaan tijdens werktijd.

Klaar om jaloers te worden op mijn stage hier in Sicilië? Ik raad je aan om deze blog vooral niet te lezen als je nu in vijf minuten je droge broodje met te plakkerige pindakaas naar binnen moet schransen omdat je zo weer aan het werk moet.
 

 

Ciao Tutti,

 

DE ALLERLEUKSTE STAGE OOIT

Oh wat is mijn stage toch leuk. Ik durf nu met zekerheid te zeggen dat je geen betere stage plek kan wensen dan bij SebastianoAdragnaArchitetti. Wel is het handig  als je al wat voorkennis hebt van de Italiaanse taal. Ik ben heel blij dat ik lessen heb gevolgd in Bolzano en in ieder geval steeds meer versta. Mijn woordenschat wordt ook echt met de dag groter. Zelfs door de kleine gesprekjes in de supermarkt of terwijl ik naar werk loop. Maar ook als we met zijn drieën neuriënd aan het werk zijn.  Ja je leest het goed: neuriënd aan het werk.  We zetten namelijk terwijl we druk bezig zijn met schetsen of renderen heerlijke ‘meezing’ muziek op.  Dit wisselt van Italiaans naar Engels en ja ook de Nederlandse nummers van Marco Borsato , Guus Meeuwis en nog vele andere komen voorbij.

 

WAAR IK NU MEE BEZIG BEN OP HET WERK

Ik ben nu bezig met een project voor een appartement met uitzicht op zee. Na een week lang brainstormen en schetsen ben ik nu al een paar dagen bezig met verschillende renders. Ik vind het echt een leuk project om mee bezig te zijn. Ook is het hier op het werk niet zo dat je echt werkt voor de baas, maar je werkt allemaal samen. Ieders idee wordt gerespecteerd en wordt overwogen. Mijn baas is enthousiast over de renders die ik maak en ik krijg veel waardering voor wat ik doe, en dat geeft heel veel motivatie. Hieronder wat eerste renders die ik gemaakt heb van één van de opties van het appartement. Nu ben ik nog druk bezig met een ontwerp voor hetzelfde appartement maar dan met 2 slaapkamers. Ik kan niet wachten om het eindontwerp te kunnen bewonderen. Ik ben zo benieuwd hoe het eruit gaat zien. Ik focus mij in dit ontwerp niet op de kleurtjes op de muur of op de stofjes en accessoires, nee , het draait om de grote elementen. Het moet zo clean mogelijk blijven zodat de klant zijn eigen kleuren en persoonlijkheid kan toepassen in zijn nieuwe appartement.

LUNCHEN MET WERK OP HET BOUWTERREIN

Ik ben vorige week mee geweest naar het bouwterrein waar nu een gigantische villa wordt gebouwd. Elke keer als een groot onderdeel af is, zoals de vloer of het zwembad, wordt er een grote lunch voorbereid voor alle bouwvakkers en de architect(en). We hebben eerst de vorderingen bekeken en daarna werd de bbq (lees; kruiwagen gevuld met houtskool ) aangestoken. Het vlees werd er bovenop op gelegd, en bereid terwijl het al op de bbq lag. Daarna vul je een broodje met dit vlees en gooi je er een beetje (heel veel) olie overheen en bestrooi je het met verse rozemarijn en zout.

Echt heerlijk samen met een ijskoud biertje in de brandende zon.

Wat heb ik genoten van deze typische Siciliaanse lunch. Ik zat onwijs snel vol omdat ik normaal in mijn pauzes voor een salade ga. Maar dat maakte de beste man niet uit. Ik mocht nooit meer vergeten dat ik zo lekker heb gegeten hier dus hij bleef mijn bordje maar vullen met nieuw vlees. En ik had geen keus, ik kon niet weigeren, ik moest gewoon. (Dat vond ik stiekem niet zo erg) Niemand kon Engels dus ik kon ook lekker oefenen met mijn Italiaans en mijn standaard taalfoutjes maken.

 

COCKTAILS OP WERK

Afgelopen vrijdag waren we druk in gesprek met z’n drieën over een nieuw project. Totdat er werd aangebeld en er een oud collega voor de deur stond. Direct werd al het werk stilgelegd en verplaatste we ons naar de keuken waar mijn baas cocktails begon te maken. We dronken Moscow Mule.

Maar wat zit er in de Moscow Mule?

 • 45 ml wodka
 • 1⁄2 limoen
 • Gember
 • 120 ml ginger beer
 • IJs
 • Komkommer schijfjes
 • Mint

Een heerlijke cocktail, met gezellige mensen. Goed begin van het weekend, niet?

 

SUSHI OP HET WERK

En dan denk je dat het niet mooier kan. Het is maandag, bijna lunchtijd en mijn baas vraagt ons: Hebben jullie zin in Sushi voor  lunch? En ja, dat hoef je ons geen twee keer te vragen, wij eten sushi voor lunch! En laat ik hier nou net al het hele weekend zin in hebben. Dat maakt een maandag op het werk nog tien keer leuker. ( En ik heb al geen hekel aan maandagen hier op het werk)  Hey, ik had jullie gewaarschuwd dat jullie dit beter niet kunnen lezen tijdens jullie lunchtijd op werk.

 

Don’t worry. Ik heb mijn baas al voorbereid op mailtjes van Nederlandse studenten die opzoek zijn naar een nieuwe stage. 😉

 

arrivederci,

Liefs , Centaine

 

 

Laat een reactie achter

5 reacties

 1. Klinkt allemaal fantastisch en lekker Centaine ??? fijn voor je dat het een leuke stageplek is. Zo te lezen veel ervaring en zelfstandigheid op doen. Groetjes Vera Griep succes nog?

  1. Dat klopt helemaal! Heb het onwijs naar mijn zin hier en het is echt een avontuur die je nooit meer gaat vergeten. Je leert niet alleen veel over design en architectuur, maar vooral ook veel over jezelf 🙂 Liefs, Centaine

 2. Volgens mij kom je niet meer terug zou daar blijven lol.. ik wil er ooit een b&b starten dus ben best jaloers ?☀️
  Groetjes,
  Maureen Rijkers

  1. Wat een prachtig idee Maureen! Sicilië is zeker een hele mooie locatie voor een b&b. 🙂 Als je je droom achterna gaat laat het dan maar even weten, wie weet tot in de toekomst!

   Groetjes, Centaine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *