Mooiste plekje van Oost-Sicilië : Ortigia Island

Het is al weer een tijdje geleden dat ik dit plekje heb ontdekt met mijn vriend, maar in deze blog vertel ik over het mooiste plekje van Oost-Sicilië: Ortigia Island, Syracuse. Een bezoek aan Ortigia Island mag echt niet ontbreken aan je bezoek aan Sicilië. 

Ciao Tutti,

 

DE REIS

Toen mijn vriend mij kwam opzoeken in Catania hadden we verschillende uitstapjes op onze bucketlist staan, waaronder Syracuse. Zoals mijn ouders zouden zeggen ; in het blauwe boekje (lees: standaard reisgids van de ANWB  met ‘Sicilië’ op de voorkant) stond dat het een prachtig dorp is. We vertrokken rond 09.30 van huis richting metrostation Borgo. Helaas kwamen we er op dit moment al achter dat het metrostation op zondag gesloten is in  Catania. Goed om te weten dus als je Catania komt bezoeken. Gelukkig stopte op dat moment ook een bus voor het metrostation. De bus gaf aan naar Via Etnea te gaan. Natuurlijk bleven we te lang zitten en reed de bus, met ons erin, weer een heel stuk terug. Ach we mochten gratis meerijden dat scheelt dan wel weer. We liepen uiteindelijk naar het busstation achter Piazza Duomo. Hier namen we de bus naar het treinstation van Catania. Daar heb ik voor het eerst hier in Sicilië gerend, aangezien de bus in een paar minuten zou vertrekken vanaf een ander busstation (Je moet het maar net weten zegmaar).  Toen we aankwamen bij het ticketbureau van het busstation kochten we voor 9.50 per persoon een retourtje naar Syracuse. We hadden toch nog 30 minuten voordat de bus vertrok. Dus we dronken nog een heerlijke cappuccino en daarna zijn we de bus ingestapt. De busreis naar Syracuse vanaf Catania is ongeveer anderhalf uur. Maar het is zeker de moeite waard!

HET EILAND

Om ongeveer 12:30 kwamen wij aan in Syracuse, we volgden de menigte uit de bus & dit bracht ons op een prachtige plek. De brug naar het eiland Ortigia trok direct onze aandacht.

Het was als Venetië maar dan met veel schoner, blauwer water.

We zijn het eiland opgelopen en hebben heerlijk rondgestruind door de kleine steegjes en langs de kust. De  huizen staan zo dicht op elkaar dat er ook geen verkeer tussendoor kan rijden. De buren zouden elkaar nog een pak suiker ( Of wijn, duhu) kunnen overhandigen via het balkon. Wanneer je omhoog kijkt, zie je het wasgoed te drogen hangen en af en toe wat oudere mensen die genieten van de schaduw op het balkon. Wat ons ook heel erg opviel was dat de straten onwijs schoon zijn en je geen vieze luchtjes ruikt als je een steegje passeert. Dit is in Catania soms wel het geval. Vuilnis is niet goed geregeld in Catania , maar dit was in Syracuse absoluut niet het geval.

We hebben denk ik om de vijf minuten wel ‘oooooh en aaaah’ gezegd, want waar je ook kijkt, je wordt omringd door prachtige gebouwen.  Ik was echt verliefd op een straat aan de boulevard. Deze straat was gigantisch breed en er stonden schattige kleine pastel gekleurde huisjes langs de weg. Kinderen speelden buiten op straat en de straat werd omgeven door een gigantische rust.

             

Het voordeel aan dit prachtige plekje is dat het in september helemaal niet toeristisch is. Dus we konden op ons gemak rond struinen door dit prachtige dorp en genieten van het heldere blauwe water. Ook hoefden we niet te betalen om bij de zee te komen. Ik weet niet of dit was omdat het hoogseizoen voorbij was, of omdat de Sicilianen het raar vinden dat wij met 26 graden nog naar de zee gaan. (hallo Nederlanders, 21 graden en de korte broeken worden weer uit de kast gehaald.)

 

TWEEDE BEZOEK

Ik had mijn familie en vrienden natuurlijk direct verteld over Ortigia. Dus toen mijn ouders mij 2 weken terug bezochten was het enige wat ik nog hoorde Ortigia. Ik heb samen met mijn vader nog een zondag doorgebracht op deze mooie plek. Gelukkig waren Tom (mijn vriend) en ik niet de enige die er zo over dachten.

 

INPAKKEN EN GAAN.

In november vlieg je met Transavia al voor 36,- naar Catania vanaf Schiphol! Vanaf Catania is het piece of cake om Ortigia te bereiken met de bus. Ik zeg; inpakken en gaan! Nog opzoek naar de leukste overnachtingen?  Airbnb staat vol met prachtige overnachtingen voor weinig geld. Mijn oog viel gelijk op een appartement voor maar 45,- per nacht. Bekijk het appartement hier.

 

arrivederci,
Liefs , Centaine

 

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *